stemmen voor cultuur

01

Vooruit met cultuur

België is het beste cultuurland ter wereld. Dat willen wij na 9 juni - een kantelpunt voor de toekomst van onze cultuur- en mediasector - zo houden. Welkom op ons online magazine “Stemmen voor Cultuur”.

Cultuur

02

Wie zijn wij?

Wij, wij hebben allemaal een hart voor cultuur. En wij, wij kiezen voor Vooruit omdat we kiezen voor vooruitgang, voor een land waar cultuur en pers vrij en onafhankelijk zijn. De volgende weken - tot 9 juni - leest u hier met regelmaat nieuwe bijdrages, interviews of cultuurtips en beantwoorden we die ene vraag: “Waarom we in de bres springen voor cultuur en een onafhankelijk medialandschap zo ontzettend belangrijk is?” Na Frank Vandenbroucke, Tatjana Scheck, Katia Segers, Frederik Sioen, Bert Cornillie, Caroline Gennez, Anja Vanrobaeys en Ans Persoons kan je nu de bijdrage van Tom Kestens lezen. Met onze "Stemmen voor Cultuur" gaan we de volgende weken ook op tour. Check voor de data onderaan.

03

Wij gaan op tour

Met dit online magazine en een tour door Vlaanderen en Brussel laten we 'Stemmen voor Cultuur' aan bod komen, en zetten we het belang van cultuur in Vlaanderen en Brussel kracht bij. Kom naar één van onze gespreksavonden de volgende weken en deel jouw zorgen en inzichten voor een beter en breder cultuurbeleid.

Want laat ons een kat een kat noemen: de sociale bescherming en de artistieke vrijheid van kunstenaars en cultuurorganisaties staan onder druk. Wij geloven dat een echte cultuurstrijd er één is die de sector versterkt. Wij strijden voor een land waar kunstenaars en journalisten vrij en onafhankelijk kunnen werken. Tijdens deze tour gaan we in gesprek met cultuurmakers en -deskundigen én luisteren we naar de 'Stemmen voor Cultuur' uit het publiek.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

map
point

Zelzate

point

Leuven

point

Antwerpen

point

Aalst

point

Brussel

point

Vilvoorde

point

Wetteren

point

Mechelen

point

Gent

We voegen hier regelmatig nieuwe evenementen toe, dus blijf zeker checken, want misschien zijn we binnenkort wel bij jou in de buurt!

Wil je meer weten over onze strijd?