vooruit

Missie

Met lef

Vooruit is er voor iedereen die elke dag keihard zijn best doet om vooruit te gaan in het leven.
We brengen mensen samen die genoeg hebben van stilstand, verzuring en egoïsme. 

Hannelore-Funda-Melissa-Caroline-Frank

 

Bouwen aan oplossingen

Vooruit is een beweging met lef. We pakken de uitdagingen van vandaag aan en maken zo van ons land het beste ter wereld. Samen zoeken we nieuwe oplossingen, bouwen we aan onze welvaart en delen we die met iedereen. 

 

Vrijheid, gelijkheid, solidariteit, rechtvaardigheid

Vooruit is een socialistische beweging, onze kernwaarden zijn ons fundament.
Ze zijn de basis voor onze visie op de wereld. Ze laten zien waarom onze beweging relevant is, juist nu.

Voor iedereen

Vooruit smijt de ramen en deuren open.
Iedereen die gelooft in vooruitgang, is welkom.
Samen zorgen we ervoor dat ons land het beste land ter wereld wordt.


Are you with us?

Maxim Veys die een luidspreker vast heeft

Het kan wel

Maar al te vaak hebben mensen het gevoel dat ze elke dag keihard hun best doen, maar daar te weinig voor terug krijgen. Al te vaak botsen mensen op stilstand, op obstakels, op oneerlijkheid. Te veel mensen geloven niet meer dat de politiek daar iets aan kan veranderen. Vooruit wil tonen dat het wél kan. 

Want waar het écht om gaat, is dat de politiek moet zorgen dat iedereen een goed en gelukkig leven kan hebben. Door iedereen garanties te geven op het beste onderwijs, een lonende job of een goed pensioen. Door iedereen garanties te geven op een gezonde en veilige leefomgeving en de beste gezondheidszorg - fysiek en mentaal. Door te bouwen aan welvaart en door groei te delen met iedereen. 

Pas als we allemaal samen vooruit gaan, gaan we als samenleving vooruit.

Let’s do this.


Doe mee

Vooruit is een open beweging. Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken om het voor zichzelf en voor anderen beter te maken, is welkom.

We gaan op een andere, verrassende manier aan politiek doen en iedereen betrekken die mee wil helpen, mee wil nadenken of mee wil discussiëren over hoe we van België het beste land ter wereld maken. Zonder taboes of heilige huisjes en nooit voorspelbaar. Vooruit duikt nooit weg, maar neemt altijd het voortouw. We durven de problemen te benoemen, maar focussen steeds op oplossingen.

Vooruit zal keihard opkomen voor haar overtuiging, maar in het besef dat je alleen door samen te werken… vooruit kunt in het leven.


Join us