Nieuws

Nieuwe digitale sessies: deel je ideeën over wonen, duurzame mobiliteit, kinderarmoede en meer

Ronny Wolfcarius

Wednesday 02

June 2021 10:53

Hoe maken we van ons land het beste land ter wereld? Met de digitale sessies gooit Vooruit ramen en deuren open voor iedereen die constructief wil meedenken. Moeten we duurzame mobiliteit meer aanmoedigen? Hoe herstellen we het vertrouwen in de politiek? Wonen we binnenkort veel dichter bij elkaar? En hoe pakken we kinderarmoede aan? Zeg je gedacht en maak impact.

Jouw mening telt meer dan ooit

Bij Vooruit zijn we ervan overtuigd dat we samen meer weten. Daarom vragen we aan elk van jullie om tijdens digitale sessies mee te denken over de prioriteiten van vandaag en morgen. Al meer dan 700 mensen – zowel leden als niet-leden van onze beweging – gingen in op die uitnodiging.

Ze praatten onder andere met onze voorzitter Conner Rousseau en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir over allerlei essentiële thema’s.

In de volgende sessies kan je in gesprek met Vlaams fractieleider Hannes Anaf, Vlaams Parlementslid Maxim Veys, federaal parlementslid Joris Vandenbroucke en federaal fractieleider Melissa Depraetere. Hiermee maak je echt impact, want het resultaat van jouw gesprek met hen maakt straks deel uit van ons programma.

Werk je ook mee aan een betere toekomst?

Zet je op aanwezig op een van onze volgende digitale sessies en zeg je gedacht!

 

Dit zeggen de deelnemers over de digitale sessies

Hoe blikken die meer dan 700 deelnemers terug op de digitale sessie waaraan ze deelnamen? Wat dachten ze over het onderwerp vóór de sessie en wat waren de conclusies achteraf? Daaruit kwamen heel wat opvallende vaststellingen. 

Zo vinden de deelnemers aan de sessie ‘Wat maakt een job tot droomjob’ dat loon pas het derde belangrijkste criterium is bij het kiezen van een baan. Op het vlak van justitie vinden deelnemers ‘het gevoel van straffeloosheid aanpakken’ prioriteit nummer één. En meer dan 75% van de deelnemers aan de sessie ‘Sociale en economische relance’ vindt dat we nú moeten investeren om de volgende generaties niet armer te maken.

Ontdek meer opvallende conclusies uit de digitale sessies:

Anissa Sefsaf deed net als vele anderen deel aan een sessie over ‘Goed en gelukkig leven’. Hoe zij daarop terugkijkt, ontdek je in dit filmpje.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.