Zorg

Betere zorg en meer koopkracht voor onze senioren

Steeds meer mensen leven steeds langer. Dat is een prachtig teken van vooruitgang. Maar het betekent natuurlijk ook dat er veel meer zorg voor ouderen nodig is. Voor Vooruit is het essentieel dat er hoogstaande en betaalbare zorg is voor onze senioren. Wie zijn leven lang gewerkt heeft, verdient een comfortabele oude dag zonder financiële kopzorgen.

Personen met een handicap verdienen steun, geen wachtlijsten

Iemand die hulp nodig heeft, moet hulp krijgen – zeker iemand die met een handicap door het leven moet. Hulp geven aan mensen die het nodig hebben, is precies wat een sterke welvaartsstaat doet. En dat is ook precies waar wij met Vooruit voor staan: wij zijn de partij van de zorg.

Ook mensen met dementie hebben recht op euthanasie

Vooruit gelooft dat een mens die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt, de vrijheid moet hebben om zelf te beslissen een einde te maken aan het leven. Vooruit gelooft dat elke mens recht heeft op euthanasie. Meer dan 20 jaar geleden al streed Vooruit voor een progressieve euthanasiewetgeving. Vandaag strijdt Vooruit voor een uitbreiding van de wetgeving, omdat die nog ernstige lacunes vertoont. 

Betaalbare gezondheidszorg om goed te zorgen voor elkaar

Vooruit is de partij van de zorg. Wij willen dat iedereen in ons land toegang heeft tot goede en betaalbare gezondheidszorg. Als je gezondheid op het spel staat, mag de dikte van je portefeuille geen enkele rol spelen. Dan moet iedereen de beste zorg krijgen, punt aan de lijn.

Mensen met een gokverslaving verdienen steun, geen spot

Gokken, en dan vooral online gokken, begint vaak klein en onschuldig. Maar het is een spel dat levens kapot kan maken. Winnen: zelden of nooit. Verliezen: des te meer. En lang niet iedereen weet op tijd te stoppen. Door de spanning en de drang om hun verloren geld terug te winnen, gaan spelers zo op in het spel dat ze de controle verliezen. Voor ze het beseffen zijn ze volledig verslaafd en zitten ze diep in de schulden.

Petities

Strijd mee.

Teken onze petitie en strijd mee voor de beste zorg.

Teken de petitie: voor een veilige thuis voor elk kind

15.000 kinderen – een Sportpaleis vol – zijn niet veilig. Ze worden mishandeld, misbruikt of verwaarloosd door hun ouders. Teken de petitie en steun mijn decreet om hen te beschermen. 
Dit wil ik tekenen