Nieuws

Ronny De Bie ligt wakker van een goed en gelukkig leven na de vaccinaties

Ronny Wolfcarius

Friday 21

May 2021 10:02

“Waar lig jij wakker van?” is onze oproep om zonder taboes het gesprek aan te gaan met iedereen die in de kracht van solidariteit gelooft, maar zich niet gehoord voelt. Ronny De Bie, districtsraadslid in Berchem en bediende opleiding en auditing bij AGFA-Gevaert, ligt wakker van de vraag of we binnenkort gevaccineerd weer een goed en gelukkig leven leiden.

Mensen hebben nood aan sociaal contact

Ronny De Bie (53 jaar) werkt 35 jaar voor AGFA-Gevaert. Het voorbije jaar deed hij dat voor het eerst van thuis uit. Stilzitten is nooit zijn ding geweest. “Toen ik vijf was, ben ik bij de turnkring gegaan. Nu werk ik nog steeds achter de schermen mee. Vroeger startte ik in de wijk het buurtcomité mee op. In normale tijden trek ik nog steeds mee het buurtfeest en verdeel ik op het lentefeest potgrond en bloemen.”

Ik ben een bekende voor zowat iedereen. Ik heb echt nood aan sociaal contact. Dat is mijn drijfveer

Eind jaren tachtig werd hij lid van de partij en ging hij rond als bode. In 2012 was hij districtsschepen voor cultuur en feestelijkheden. “Dat was een heerlijke tijd. Twee jaar lang bezocht ik alle feestjes in de buurt.” Als hij niet op pad is, vinden we Ronny in één van zijn twee stamcafés. “Ik ben een bekende voor zowat iedereen. Ik heb echt nood aan sociaal contact. Dat is mijn drijfveer.”

Wat heb je nodig voor een goed en gelukkig leven? Kom het te weten tijdens onze digitale sessies >>

Online vergaderen is anders

Ronny is het afgelopen jaar in beperkte mate wel mensen blijven zien. “Buiten natuurlijk. Gelukkig kon dat nog.” Vergaderingen liepen online door, zowel voor het werk als voor de fractie, maar dat is lang niet hetzelfde. 

Zodra het mag, gaan we zeker ook uit eten met z’n allen. Mijn vrouw en ik zijn 29 jaar getrouwd. Dat verdient een feestje

Zijn dagritme veranderde. “Ik begon de dag alsmaar vroeger sinds de eerste lockdown. Vanaf het ochtendgloren werkte ik goed door zodat ik in de namiddag al eens vroeger kon stoppen om dan met mijn andere activiteiten bezig te zijn. Dat is wel fijn.”

Na de vaccinaties wordt het veiliger

Ronny kreeg zijn eerste prik en wacht nu op zijn tweede. Voor hem is het duidelijk dat het eerst veiliger wordt om uiteindelijk weer het goede en gelukkige leven te leiden. Hij is mantelzorger voor zijn moeder en hij heeft zijn schoonmoeder tijdens corona nauwelijks gezien. Hij hoopt om snel weer samenkomsten voor iedereen te organiseren.

Hij heeft met vrienden al enkele terrasjes gedaan en kijkt verder uit naar het publieke leven met zijn gezin. “Hopelijk kunnen we binnenkort ook weer naar het theater. Dat deden we altijd met het ganse gezin. Allereerst ga ik met mijn dochter naar de musical 40-45 kijken. Zodra het mag, gaan we zeker ook uit eten met z’n allen. Mijn vrouw en ik zijn 29 jaar getrouwd. Dat verdient een feestje!”

Wil jij ook van je laten horen? Deze sessies staan op de planning: 

 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.