pensioenen

Hard werken moet lonen. Wie een leven lang zijn nikkel afdraait, heeft recht op een deftig pensioen. Wij socialisten houden woord en verhogen uw pensioen. Vanaf 1 januari 2023 stijgen de minimumpensioenen tot 1.500 euro netto per maand. Tegen 2024 stijgen ze zelfs tot 1.680 euro netto per maand.

 

Wij verhogen uw pensioen tot €1.500 netto

Tijdens de regeringsonderhandelingen legde Vooruit de eis op tafel voor een minimumpensioen van 1.500 euro netto per maand. Het resultaat: een ongeziene investering in de pensioenen van 2 miljard euro. Die investering kwam bovenop de welvaartsenveloppe en de indexering

magda heeft hoger pensioen gekregen

Elke gewerkte dag telt 

Wie op zijn 18e begint te werken, moet na 42 jaar werken een volwaardig pensioen krijgen. Voor ons is het simpel: elke gewerkte dag telt voor je pensioen. Of je nu ambtenaar, zelfstandige of bediende bent. Werken moet lonen.

Pensioenbonus voor wie langer werkt

Wie langer werkt, moet daarvoor beloond worden. Dat vinden wij maar logisch. Daarom voerden we de pensioenbonus terug in, nadat de vorige, rechtse regering die had afgeschaft.

Melissa  Depraetere met haar mama lachend

Streng maar redelijk

Wie zijn deel doet, moet ook zijn deel krijgen. Om recht te hebben op het minimumpensioen van €1.500 netto moet je ook voldoende jaren effectief gewerkt hebben. Wie in zijn loopbaan een tegenslag had, zoals bijvoorbeeld een slepende ziekte, mag daar in zijn pensioen niet voor gestraft worden. We moeten streng zijn maar ook redelijk.

Eerlijke pensioenen

Veel jongeren geloven niet meer dat ze na een leven lang werken (en bijdragen) nog een pensioen zullen krijgen. Vooruit wil hun zorgen wegnemen door de pensioenen betaalbaar te houden op lange termijn en door ze te vereenvoudigen, eerlijker en transparanter te maken.

Werken moet lonen. Niet alleen in de jaren dat je aan het werk bent maar ook daarna. Wie heel zijn hele leven hard gewerkt heeft, verdient een deftig pensioen en een leven zonder financiële zorgen.

 

Strijd mee