Nieuws

Wil jij net zoals ons een sociaal klimaatbeleid? Schrijf je dan zeker in voor onze digitale sessie en praat er met ons over

Ronny Wolfcarius

Friday 21

May 2021 13:04

Een evaluatierapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) toonde aan dat het klimaatbeleid de voorbije jaren écht niet goed was. Dat moet absoluut beter en daarom is het hoog tijd om terug een prioriteit te maken van een sociaal klimaatbeleid. En daarbij rekenen we ook op jullie!

 

Een klimaatneutrale samenleving tegen 2050 is het doel. Hoe gaan we dat doen en wie gaat dat betalen? Wat zijn de drempels om dat te bereiken en welke rol kan technologie hierin spelen? Het is een greep uit de vragen die we samen met onze volksvertegenwoordigers Kris Verduyckt en Bruno Tobback, met experten Kris Bachus (professor milieubeleid en duurzame ontwikkeling KU Leuven) en Lien Vandamme (11.11.11 en Klimaatcoalitie) en met jullie willen bespreken.

We moeten de diepgaande transformatie van onze samenleving aangrijpen om ze ook gelijker en rechtvaardiger te maken. Het één kan niet zonder het ander

Wat moeten we doen voor een sociaal klimaatbeleid?

De manier waarop we ons transport, onze industrie, ons energiesysteem en ons gebouwenbestand organiseren, moet veranderen om ons klimaat een betere toekomst te geven. We evolueren van een vervuilend systeem naar een systeem dat gezond is voor mens en planeet. 

Deelnemen aan deze digitale sessie? Schrijf je hier in! >>

“Net als voor de gezondheidscrisis, is een mondiale en solidaire aanpak van de klimaatcrisis onontbeerlijk. We moeten de diepgaande transformatie van onze samenleving aangrijpen om ze ook gelijker en rechtvaardiger te maken. Het één kan niet zonder het ander”, zegt experte Lien Vandamme.

Een sociaal klimaatbeleid is er voor iedereen

Deze transitie kan enkel slagen op een sociale en inclusieve manier: een sociaal klimaatbeleid zonder in je portefeuille te zitten én voor iedereen.

LEES OOK: maak van klimaatdoelstellingen terug een prioriteit >>

Wij willen weten wat volgens jou de grootste uitdagingen zijn en hoe we ons systeem kunnen veranderen zonder dat we mensen achterlaten.

Wil jij bijdragen om deze uitdaging aan te pakken? Zeg dan je gedacht en reserveer snel een plekje voor onze digitale sessie “Sociaal klimaatbeleid” op woensdag 2 juni met onze mensen Kris en Bruno en met de experten Lien Vandamme en Kris Bachus. De input uit deze sessie gebruikt Vooruit voor het bepalen van prioriteiten en om concrete voorstellen uit te werken in de toekomst. 

Denk mee, doe mee, deel mee.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.