Nieuws

Mis geen enkele digitale sessie. Schrijf je snel in

Ronny Wolfcarius

Thursday 08

April 2021 21:13

De oproep van Conner Rousseau om van jullie te horen hoe we samen een goed en gelukkig leven kunnen uitbouwen, is niet in dovemansoren gevallen. Voor de eerste digitale interactieve sessies om daarover samen te spreken, hangt het bordje ‘volgeboekt’ uit. Wie mee wil doen aan één van de volgende sessies, schrijft zich dus best zo snel mogelijk in.

De beweging gaat dankzij jullie vooruit

Bij de ommekeer van een traditionele partij (sp.a) naar een beweging (Vooruit) legde Conner Rousseau meteen de lat hoog. Hij sprak de ambitie uit om van ons land het beste ter wereld te maken. “Dat is een haalbare ambitie”, legt Rousseau uit. “Alleen besef ik ook wel dat ik dat niet alleen kan. Daarom smijt ik ramen en deuren wijd open voor iedereen die mee wil bouwen aan het beste land ter wereld. Ik twijfel er niet aan dat er honderden, misschien wel honderdduizenden mensen rondlopen met goede ideeën waar we mee aan de slag moeten en kunnen.”

Honderden mensen contacteerden de beweging met ideeën en suggesties.

Kort na de ommekeer op 21 maart jl. van partij naar beweging, kwam voor Vooruit al de bevestiging. Honderden mensen contacteerden de beweging met ideeën en suggesties. Vanaf dit weekend schakelt Conner nog een versnelling hoger. 

“Zaterdag 10 april starten we met ons participatietraject. We gaan de hort op om iedereen zijn of haar zegje te laten doen. Natuurlijk starten we nu eerst met digitale bijeenkomsten, maar zodra de omstandigheden het toelaten - en dat kan wat mij betreft niet snel genoeg zijn - , organiseren we ook fysieke bijeenkomsten”, aldus Conner.

Wie er zaterdag niet bij kan zijn, hoeft niet te wanhopen. De bijeenkomst over ‘Goed en gelukkig leven’ staat nog een paar keer op de agenda

Eerste bijeenkomst razendsnel volzet

Ook voor die bijeenkomsten loopt het storm. Zo was de eerste bijeenkomst over ‘Goed en gelukkig leven’ in een mum van tijd volgeboekt en ziet het er naar uit dat ook de andere bijeenkomsten snel volzet zullen zijn. “Al is volzet natuurlijk bij manier van spreken”, zegt Conner met een knipoog. “Want we nodigen iedereen uit om ideeën met ons te delen. Toch vinden we het ook belangrijk dat iedereen tijdens zo’n bijeenkomst zijn of haar gedacht kan zeggen. Als we pakweg duizend mensen per sessie zouden toelaten, is er geen vlotte interactie meer mogelijk. En dat is niet de bedoeling.”

Wie er zaterdag niet bij kan zijn, hoeft niet te wanhopen. De bijeenkomst over ‘Goed en gelukkig leven’ staat nog een paar keer op de agenda. Daarnaast staan er ook nog bijeenkomsten gepland over ‘Eerlijke fiscaliteit’, ‘Sociale en economische relance’, ‘Doelstellingen voor onze gezondheid’, ‘Vertrouwen in politie en justitie’, ‘Een droomjob voor elke levensfase’, ‘Herteken onze democratie’ en ‘Sociaal klimaatbeleid’.

De details van al deze bijeenkomsten vind je hier. 

Je kan er ook meteen inschrijven. Join us!


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.