Klimaat

Sterk openbaar vervoer: goed voor het klimaat en de files

Bijna nergens ter wereld staan we zoveel stil in het verkeer als in ons land. Tegen alle verwachtingen in breken we post-corona nieuwe filerecords. Die files brengen niet alleen enorme economische schade met zich mee, maar ook schade voor ons klimaat en voor onze gezondheid (fijnstof!).

Van meer natuur wordt iedereen beter

Van meer natuur wordt iedereen beter. Natuur in je buurt en je leefomgeving is belangrijk voor je welzijn. Mensen zijn veel gelukkiger als ze regelmatig tijd kunnen doorbrengen in parken, weiden en bossen dan wanneer ze alleen door straten met beton en bakstenen kunnen wandelen. De natuur maakt ons niet alleen gelukkiger, ze is ook noodzakelijk voor ons overleven.

Landbouw, onmisbaar voor onze welvaart en ons welzijn

Landbouw is onmisbaar voor onze welvaart, ons welzijn en ons overleven. We moeten ons boerenbedrijf zo organiseren dat onze voedselzekerheid gegarandeerd is, dat groenten, fruit, brood, vlees en zuivel betaalbaar zijn voor iedereen, dat ons voedsel gezond is en verbouwd wordt met respect voor de natuur. En natuurlijk ook op zo’n manier dat de landbouwers die deze onmisbare taak op zich nemen eerlijk beloond worden voor hun inspanningen. Wie hard werkt moet vooruit gaan. Zeker ook de boer.

Gezond zijn is belangrijker dan de winst van PFOS‑vervuilers

Voor Vooruit is het duidelijk: de gezondheid van de mensen gaat voor alles. De inwoners van Zwijndrecht – en van heel Vlaanderen – hebben recht op duidelijkheid over de omvang van de PFOS vervuiling door chemiebedrijf 3M. En over de risico’s voor hun gezondheid. De overheid moet er alles aan doen om de vervuiler (3M) te laten opdraaien voor alle kosten.

Strijd mee