Nieuws

Dries Permel ligt wakker van de kloof tussen arm en rijk op school

Ronny Wolfcarius

Friday 02

April 2021 10:23

“Waar lig jij wakker van?” is een oproep om zonder taboes het gesprek aan te gaan met iedereen die gelooft in de kracht van solidariteit, maar zich niet gehoord voelt. Dries Permel (19 jaar) twijfelde geen seconde toen hij onze oproep zag: “Ik lig wakker van de kloof tussen arm en rijk op school. Dat we alle jongeren voorzien van kwaliteitsvol en betaalbaar onderwijs.” Onze beweging ging op zoek naar zijn verhaal. 

 

De omgeving van jongeren is kostbaar

Dries Permel (19 jaar) studeert lager onderwijs aan het Odisee in Aalst en is actief op de speelpleinwerking in Erpe-Mere. Graag bezig zijn met jongeren zit duidelijk in de genen, ook zijn mama staat in het onderwijs. 

Op 16-jarige leeftijd, stond het leven van Dries helemaal op zijn kop. Zijn vader overleed, zijn veilige bubbel was weg. Bij zijn mama kon hij zijn gevoelens kwijt, al zocht hij ook veel steun in zijn omgeving. “Mijn vrienden en de trainer van het floorball-team hebben me door deze moeilijke periode geholpen. Ze betekenen enorm veel voor mij. Hierdoor besef je dat je omgeving belangrijk is voor de persoon die je uiteindelijk wordt.

Er is nog te veel ongelijkheid op school

Als je je inzet voor jongeren, ben je voor hen zowel een springplank als steunpilaar. Je kan iets voor hen betekenen. Dat is nodig, want jongeren worden vaak niet gehoord. Jongeren zijn onze toekomst en moeten het goed hebben. Jammer genoeg is dat vandaag nog geen realiteit. Tijdens mijn stage als leerkracht zie ik veel ongelijkheid. Kinderen die geen middelen hebben om te leren, daar lig ik echt wakker van”, zegt Dries.

Oplossingen voor kwaliteitsvol en betaalbaar onderwijs

Dries ziet ook oplossingen om kwaliteitsvol en betaalbaar onderwijs te voorzien: “Ik vind dat we voluit in onderwijs moeten investeren. Als we een deel van het kindergeld bijvoorbeeld aan scholen geven, werken we gelijkheid in de hand. Dat kan gaan van een drankje op school tot het aankopen van laptops.

Ik droom ervan om leerkracht te zijn in een fijne werkomgeving. Dat ik alle kinderen die mijn pad kruisen de middelen en steun kan geven die ze nodig hebben. Alles start bij jeugd en onderwijs. De kinderen van nu zijn de kinderen die mij later opereren als dat nodig is. Ze zijn echt onze toekomst”, besluit Dries Permel.

Wil jij net zoals Dries je bezorgdheden met ons delen? Vertel het ons!


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.