Nieuws

Vanaf nu, samen Vooruit

Ronny Wolfcarius

Tuesday 23

March 2021 10:16

Met onze digitale show in extended reality, brachten we zojuist een primeur binnen de Belgische politiek. De show symboliseert onze overgang van een partij naar een beweging, de manier hoe we vanaf vandaag aan politiek willen doen. De show is nog maar het tipje van de sluier.


 

Onze verandering vindt plaats in één van de meest uitdagende periodes van onze samenleving. Een periode waar de werkdruk en onzekerheid hoog zijn, waar het vaak ieder voor zich is. Dat zorgt voor verzuring. We hebben te vaak het gevoel dat we ter plaatse blijven trappelen. 

Er is nood aan een andere manier. Anderhalf jaar om een regering te vormen, zo gaan de dingen niet vooruit. Het is tijd om op een vernieuwende manier aan politiek te doen: dichter bij mensen, zonder taboes of heilige huisjes.

Dit moet anders, daar zorgen we voor. Op ons kan je rekenen. De naam, het logo en de uitstraling veranderen, onze waarden blijven dezelfde. Voor ons is en blijft solidariteit het sleutelwoord. 

Iedereen die keihard zijn best doet, gaan we belonen. Of je nu in shifts werkt in de haven, als verpleger in het ziekenhuis of als zelfstandige ondernemer. Vlaanderen zit vol met mensen die zich elke dag inzetten voor een ander: als vrijwilliger, tijdens hun job of voor vrienden of familie. Zij doen iets voor de samenleving, wij doen iets voor hen.

Vandaag begint Vooruit aan een nieuw avontuur. We maken van ons land het beste land ter wereld. Dit doen we door echte problemen te benoemen en huidige oplossingen in vraag te stellen. Hier laten we het niet bij. We zoeken Vlamingen op om te luisteren naar waar zij elke dag op botsen, we smijten ramen en deuren open. Niet één keer om de zoveel jaar in het stemhokje, maar 24/24 uur, 7 dagen op 7, on- en offline. 

We luisteren naar hoe het beter kan en samen, met iedereen die wil en gelooft in de kracht van solidariteit, geven we richting aan nieuwe oplossingen. Met als resultaat concrete acties op het terrein. 

Vanaf nu zijn we een beweging. Een beweging die toegankelijk, open-minded en actiegericht is. Samen staan we sterker, dus laat ons samenkomen. Samen gaan we vooruit, samen als socialistische beweging. 

We maken één beweging en dat is vanaf nu: VOORUIT!

Wil je mee vooruit? Volg ons op Facebook, Instagram en laat van je horen op Twitter

Beleef onze naamsverandering opnieuw:

 

  


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.