Nieuws

LOKAAL: Samen sterker in Aalst

Ronny Wolfcarius

Wednesday 24

March 2021 13:34

De woorden van onze voorzitter Conner Rousseau krijgen meteen betekenis en vertalen zich in de praktijk: sp.a Aalst en LijstA herenigen zich eindelijk na een breuk van zeven jaar. “Met Vooruit beginnen we een nieuw avontuur. Samen met iedereen die gelooft in de kracht van solidariteit en die de handen uit de mouwen wil steken, die genoeg heeft van de stilstand en terug vooruit wil in het leven.”

 

Onenigheid over het lokale bestuur in 2014, zorgde in Aalst voor een breuk binnen de partij. Daarop brak de partij in twee: sp.a Aalst en LijstA. Door de naamsverandering en de verandering naar een beweging, vinden de twee elkaar nu terug in Vooruit. 

“LijstA is gestart als beweging”, vertelt gemeenteraadslid Ann Van de Steen. “De nieuwe golf die de beweging Vooruit door ons politieke landschap rolt sluit aan bij onze denkwijze. Een samenwerking lag aldus voor de hand en biedt positieve perspectieven voor het lokaal verhaal in Aalst.”

Ook gemeenteraadslid Sam Van de Putte is het daarmee eens. “De stad en haar inwoners hebben er niets aan wanneer partijen, die hetzelfde voelen en denken, naast elkaar blijven staan. Daarom slaan we de handen in elkaar en richten we de blik vooruit op de toekomst.”

Voor Conner Rousseau is dit ongelooflijk belangrijk. “Het socialisme in ons land is mede bepaald hier, in deze stad. Door arbeiders die genoeg hadden van de stilstand. Die klaar waren om vooruit te gaan."

"Tijdens de coronacrisis, hebben we elkaar heel erg moeten missen. Ik denk dat we daardoor ook meer appreciatie voor elkaar hebben. Het is het ultieme moment om terug toenadering te zoeken tot elkaar. Ook in in Aalst waar we terug als één team naar buiten treden. Ik hoop dat dit een voorbode is voor andere lokale partijen om terug aan één zeel te trekken”, zegt Rousseau


Wil je mee vooruit? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.
Spreek mee, online of offline en doe mee!


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden. Een kleine moeite maakt een groot verschil.