Nieuws

Nieuws uit het Vlaams Parlement

Ronny Wolfcarius

Wednesday 12

May 2021 15:42

“Geen reactievoetbal, wél de risico’s van corona proactief beheren. Dat hebben we nodig om ons gewone leven weer op te starten” zegt onze fractieleider Hannes Anaf in het Vlaams Parlement. “Wie uit een rode zone naar Vlaanderen komt, moet worden opgevolgd. Zeker nu de Indiase variant zijn intrede maakt”. Daarmee verwijst Hannes naar de uitbraak van die variant in een woonzorgcentrum in Borsbeek, waarna één iemand overleed.

 • Hannes Anaf: “Slim beleid is nodig om een mooie zomer mogelijk te maken”

  Ook Hannes kijkt erg uit naar een relatief normale zomer. Het stappenplan biedt mooie vooruitzichten, maar geeft de overheid wel de verantwoordelijkheid om de risico’s proactief te beperken: 

  “Paniek is nu het laatste wat we nodig hebben. We moeten wél waakzaam zijn. Na de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant, is er nu de Indiase variant. Die veroorzaakte een uitbraak in Borsbeek. Er waren ook 22 besmette personen in een woonzorgcentrum in Deurne, van wie sommigen naar het ziekenhuis moesten. Nochtans waren zij al volledig gevaccineerd."

  Hannes richt zich in het Vlaams Parlement aan Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid: “Wat doet de Vlaamse Regering om de verspreiding van de Indiase variant tegen te gaan?” 

  Geen grenshek kan de Indiase variant tegenhouden. Daarom is slim beleid zo essentieel

  Voor Hannes Anaf is de oplossing duidelijk: “Geen grenshek houdt dat tegen, enkel slim beleid kan de risico’s inperken. Burgemeesters wijzen expliciet naar de contactopsporing die nog niet loopt zoals het hoort. Er zijn ook mensen die besmet waren maar (opnieuw) niet alle informatie deelden. We moeten de gaten in het net van de Vlaamse contactopsporing sluiten. Wie uit een rode zone naar Vlaanderen komt, moet worden opgevolgd, zo simpel is dat.”

   


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.