Nieuws

Joris Vandenbroucke pleit voor veilig met de trein reizen door reservatiesysteem

Ronny Wolfcarius

Thursday 01

April 2021 16:56

Op mooie lentedagen zoals deze, stromen de stations en de treinen naar de kust vol. Het kan nu simpelweg niet omwille van de gezondheidsrisico’s. Federaal parlementslid Joris Vandenbroucke pleit voor een tijdelijk reservatiesysteem naar populaire bestemmingen. 

“Hoe maken we vlot én veilig reizen naar de kust met de trein mogelijk? Het voorstel van de CEO van de NMBS - het treiverkeer stilleggen - duwt mensen in de auto en laat anderen in de steek”, zegt Joris.

“Het is goed dat de regering beslist en vasthoudt aan de beslissing om het aantal mensen op de trein te beperken en zo de gezondheidsrisico’s te beperken. Het probleem blijft wel dat mensen een ticket kopen en met hun strandspullen naar het station trekken om vervolgens niet te kunnen reizen. Dit zorgt voor een overrompeling van de stations en voor grote frustraties bij mensen die niet op de trein geraken en er wel voor betaald hebben.

Ik pleit voor een tijdelijk reservatiesysteem naar populaire bestemmingen zoals de kust de komende weken. Zo kan de NMBS beter inschatten wat de verwachte toeloop is in de stations en geven we reizigers de garantie dat ze veilig en vlot de trein kunnen nemen", besluit Joris Vandenbroucke. 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.