Nieuws

Hannes Anaf vervangt tijdelijk Hannelore Goeman, die met zwangerschapsverlof gaat, als fractieleider in het Vlaams Parlement

Ronny Wolfcarius

Monday 29

March 2021 11:39

Zoals we een tijdje terug al schreven, moeten zwangere fractieleiders niet langer ontslag nemen. Voortaan kunnen ze rekenen op tijdelijke vervanging. Zo vervangt Hannes Anaf nu tijdelijk onze Vlaamse fractieleider Hannelore Goeman.

Hannelore Goeman was de fractieleider voor onze beweging sinds Conner Rousseau als voorzitter verkozen werd. Conner bleef zetelen als Vlaams Parlementslid, maar omwille van een te drukke agenda als voorzitter, koos onze beweging voor een nieuwe fractieleider in de persoon van Hannelore Goeman.

Vanaf vandaag, maandag 29 maart, is Hannelore met zwangerschapsverlof. Tot voor kort was het huishoudelijk reglement van het Vlaams parlement daar nog niet op voorzien. Sinds 17 maart 2021 werd dit gelukkig aangepast en vinden we volgend zinnetje terug: “Als een fractievoorzitter bevallingsverlof opneemt, wijst haar fractie een plaatsvervangend fractievoorzitter aan voor de duur van het bevallingsverlof.”

Haar vervanger is Hannes Anaf uit Turnhout. Ook voor hem is dit een nieuw avontuur. “We zijn net veranderd van een partij naar een beweging. Voor mij persoonlijk komt daar nu de tijdelijke rol als fractieleider bij. Spannend, al kijk ik er erg naar uit”, zegt Hannes.

Veel succes, Hannes!

Geniet er van, Hannelore!


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.