Nieuws

Elk kind in nood verdient hulp

Ronny Wolfcarius

Friday 16

April 2021 12:17

Coronamaatregelen laten hun sporen na op het mentale welzijn. Dat geldt voor iedereen. Ook onze jeugd kampt steeds vaker met depressieve gevoelens. Om daar een antwoord op te bieden, investeert minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke meteen 20 miljoen euro voor extra personeel en extra opnamecapaciteit in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Deze gezondheidscrisis heeft een enorme impact op het mentaal welzijn van kinderen, jongeren en jongvolwassenen

“In de afgelopen periode zijn er veel meer jongeren opgenomen in onze kinder- en jeugdpsychiatrie, ook op de psychiatrische diensten van onze algemene ziekenhuizen”, zegt Frank Vandenbroucke. “Dat zijn kinderen en jongeren met ernstige problemen, zoals eetstoornissen of tekens van zelfverwonding. Zij hebben dringend hulp nodig.” 

Kinderen met fysieke klachten worden meteen behandeld in het ziekenhuis. Hetzelfde moet gebeuren voor kinderen met ernstige psychologische problemen

Investeren in de kinder- en jeugdpsychiatrie

Om een antwoord te bieden op deze gezondheidscrisis, komt er een opschaling van het aantal plaatsen voor de kinder- en jeugdpsychiatrie op andere afdelingen in onze ziekenhuizen. Daarnaast wordt er extra geld vrijgemaakt voor extra personeel. Die extra mensen worden onder andere ingezet voor een begeleidingstraject, met focus op de periode voor en na de opname.

“Beide maatregelen moeten onmiddellijk een antwoord bieden op de vraag naar hulp. Want elk kind in nood verdient hulp. Nu en niet later. Kinderen met fysieke klachten worden meteen behandeld in het ziekenhuis. Hetzelfde moet gebeuren voor kinderen met ernstige psychologische problemen. Daar maken we met deze maatregelen werk van”, besluit 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.