Nieuws

Elektronisch betalen is dankzij ons binnenkort overal mogelijk in België

Ronny Wolfcarius

Tuesday 16

March 2021 10:55

Elektronisch betalen is binnenkort overal mogelijk in België. “Dit punt komt rechtstreeks uit ons programma en wordt nu uitgevoerd door de regering. Uiteraard ben ik blij dat we hier werk van maken”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke.

“We gaan elektronisch betalen zoveel mogelijk aanmoedigen, daar pleiten wij socialisten al enkele jaren voor”, zegt Vandenbroucke. “Want cash betalingen blijven een belangrijk middel om onwettige geldstromen te financieren. Cijfers tonen aan dat België daardoor jaarlijks 3,6 miljard aan BTW-inkomsten misloopt.”

Zonder het gebruik van cash uit te sluiten, wordt elektronisch betalen een verplichting voor elke winkelier om aan te bieden. Dat recht krijgt elke consument vanaf nu. Al blijft de handelaar vrij om te bepalen in welke vorm dat elektronisch betalen kan plaatsvinden.

Elektronisch betalen verplicht aanbieden is een goed idee

“Door elektronisch betalen in België verplicht aan te bieden, recupereren we een deel van die misgelopen inkomsten. Een verminderd gebruik van cash maakt bepaalde sectoren immers minder fraudegevoelig.”

“Het voorstel om elektronisch verplicht aan te bieden, komt rechtstreeks uit ons verkiezingsprogramma. Ik ben dan ook erg blij dat deze federale regering nu werk maakt om deze maatregel te verankeren in onze wetgeving”, besluit Vandenbroucke.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.