Nieuws

“Who run this world? GIRLS!”

Ronny Wolfcarius

Monday 08

March 2021 17:03

8 maart staat wereldwijd bekend als internationale vrouwendag. Ook binnen sp.a hebben we heel wat sterke vrouwen die hun ‘mannetje’ staan in deze politieke wereld. In de kijker vandaag Hannelore Goeman, fractieleidster in het Vlaams parlement en Melissa Depraetere, fractieleidster in de Kamer. 

1948 is het jaar waarin vrouwen officieel stemrecht kregen. Kijk onze vrouwen nu. Twee sterke madammen leiden onze fracties, en weten duidelijk wat ze willen. Ook zij hebben onzekerheden gekend en weten spijtig genoeg wat heel wat vrouwen moeten meemaken. 

Goeman: “Ik denk dat veel vrouwen zich vaak onzeker voelen, zeker in een harde en mannelijke wereld als de politiek”, vertelt Goeman. “Maar wij vrouwen moeten ons niet aanpassen, de politiek moet zich aanpassen. Wij hoeven niet ‘one of the guys’ te zijn om gehoord te worden.”

Depraetere: “Het was niet mijn plan om te doen wat ik nu doe. Misschien kwam het nooit in mij op omdat ik veel redenen had om te denken nooit zo'n mooie job te mogen uitoefenen: jong, vrouw, ik kom uit een heel gewoon gezin,.. Bullshit, iedereen moet gewoon z'n dromen najagen!”

Vrouwendag is de dag waarop we de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld in de kijker zetten. Onze topvrouwen willen deze boodschap extra kracht bijzetten. 

Goeman: “Mijn advies aan jonge meisjes? Geloof in jezelf en zoek steun bij andere vrouwen om dat altijd te blijven doen.”

Depraetere: “Ik weet dat het als jonge vrouw veel intimiderender is om je mening te geven. Mijn advies is: stop nooit met het toch te doen. Met de commentaren leer je leven, met het gevoel niet te hebben gezegd waar je voor staat niet. Door het te doen maken we de weg vrij voor jonge vrouwen na ons, die hopelijk geen bagger over zich krijgen omdat ze een mening hebben.”

Een fijne vrouwendag aan al onze vrouwen. You rock! 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.