Nieuws

LOKAAL: Asse - Ook de plaatselijke afdeling is verveld naar Vooruit

Ronny Wolfcarius

Wednesday 14

April 2021 16:29

Sinds 21 maart 2021 is sp.a-Asse, Vooruit Asse socialistische beweging. Een volgende stap in het vernieuwingstraject waarmee sp.a een jaar geleden van start is gegaan. “Vandaag begint Vooruit aan een nieuw avontuur. Na onze interne hervorming, smijten wij ramen en deuren open. Samen met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, met iedereen die genoeg heeft van de stilstand en terug vooruit wil en iedereen die gelooft in de kracht van solidariteit, gaan we van ons land stap voor stap het beste land ter wereld maken”, zegt Ronny Raes, voorzitter van Vooruit Asse. 

“Onze nieuwe naam is een knipoog naar ons verleden en tegelijk een opdracht aan onszelf voor de toekomst. De ambitie van Vooruit is helder: van ons land het beste land ter wereld maken om in op te groeien, te werken, te wonen, verliefd te worden, verzorgd te worden en oud te worden. En op weg naar dat doel doen wij nu een oproep aan iedereen die genoeg heeft van de stilstand en opnieuw vooruit wil in het leven.  Ook in en voor Asse.  Wij gaan zoveel mogelijk Assenaars, ook al noemen ze zichzelf geen socialist, actief opzoeken, om hen te vragen waar zij wakker van liggen. We gaan de problemen benoemen, de huidige oplossingen in vraag stellen en zonder taboes richting geven aan nieuwe oplossingen waardoor elke Assenaar erop vooruitgaat”, stelt Raes.

Vooruit komt naar u toe: 24/24, 7/7, off-en online

“De wereld is te complex geworden om te denken dat de politiek alle vragen zomaar kan beantwoorden. Dat voelen wij ook in onze gemeente.  Daarom willen wij zonder taboes het gesprek aangaan met iedere Assenaar die gelooft in de kracht van solidariteit, maar zich vandaag niet gehoord voelt. Niet één keer om de zes jaar in het stemhokje, maar 24/24 en 7/7, off- en online. We willen dat in de gemeenteraad doen, maar ook en vooral vooral met acties op het terrein.   Ons doel is de mensen echt te betrekken.  Om van onze stad de beste stad van de wereld te maken om in te wonen.  Dat doen we door het beleid mee te bepalen, maar ook door acties die we zullen opzetten waartoe iedereen aan kan bijdragen.  En alles is mogelijk.  Alles is bespreekbaar, heilige huisjes moeten niet overeind blijven staan.  Dat kan, maar het hoeft niet."sluit Ronyy Raes af.

Denk mee, doe mee, deel mee

"Denk mee. Doe mee. Deel mee." is vanaf nu de slogan. Vanaf vandaag kan iedereen ons laten weten waar hij of zij wakker van ligt via www.vooruit.org/#vertel of zich inschrijven voor één van onze komende online inspraakrondes via www.vooruit.org/mee_vooruit#sessies 

 

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant