Klimaatmars-v4_(1)

Met Vooruit naar de klimaatmars

zondag 03 december, 2023 | 12:45 -15:45
Locatie:
Exki, Noordstation, Brussel

Time is now

De klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van onze generatie. Door een gebrek aan ambitie en de focus op de individuele verantwoordelijkheid staan we al jaren stil in Vlaanderen. De Vlaming betaalt daarvoor de rekening. 

Want de klimaatverandering komt steeds dichterbij. Hittegolven in de zomer, met langdurig droogtes, leiden tot watertekorten, grondverzakkingen en scheurende huizen. Twee zomers geleden raakten duizenden mensen in Wallonië en Limburg hun huizen kwijt door het extreme noodweer. Ook vorige week werden West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen opgeschrikt door hevige regen. De heropbouw na zo'n rampen kost ons miljarden.

Vooruit wil die stilstand doorbreken. Alleen als we iedereen meekrijgen, kunnen we onze planeet redden. De klimaatstrijd zal sociaal-rechtvaardig zijn, of zal niet zijn.

Time is now. Time to act. Daarom stappen we op zondag 3 december mee in de klimaatmars in Brussel. We spreken af om 12u45, aan de Exki aan het station van Brussel Noord (adres: Simon Bolivar 7/9). 

Stap jij mee met Vooruit? Registreer je dan hieronder. Samen geven we een duidelijk signaal: Vooruit met het klimaat.

 Tot dan

Kom je?