Nieuws

LOKAAL: Nieuwe naam, maar ook nieuwe strategie

Ronny Wolfcarius

Tuesday 13

April 2021 18:51

Sinds 21 maart 2021 is sp.a-Halle, Vooruit Halle socialistische beweging. Nu is er in Halle ook een nieuw dynamisch bestuur verkozen. Een volgende stap in het vernieuwingstraject waarmee sp.a een jaar geleden van start is gegaan.

“Vandaag begint Vooruit aan een nieuw avontuur. Na onze interne hervorming, smijten wij ramen en deuren open. Samen met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, met iedereen die genoeg heeft van de stilstand en terug vooruit wil en iedereen die gelooft in de kracht van solidariteit, gaan we van ons land stap voor stap het beste land ter wereld maken”, zegt Bertrand Demiddeleer, voorzitter van Vooruit Halle.

“Onze nieuwe naam is een knipoog naar ons verleden en tegelijk een opdracht aan onszelf voor de toekomst”, aldus Demiddeleer . “De ambitie van Vooruit is helder: van ons land het beste land ter wereld maken om in op te groeien, te werken, te wonen, verliefd te worden, verzorgd te worden en oud te worden. En op weg naar dat doel doen wij nu een oproep aan iedereen die genoeg heeft van de stilstand en opnieuw vooruit wil in het leven. Wij gaan zoveel mogelijk Hallenaars, ook al noemen ze zichzelf geen socialist, actief opzoeken, zodra corona het toelaat, om hen te vragen waar zij wakker van liggen. We gaan de problemen benoemen, de huidige oplossingen in vraag stellen en zonder taboes richting geven aan nieuwe oplossingen waardoor elke Hallenaar erop vooruitgaat”, stelt Demiddeleer. 

Vooruit komt naar u toe: 24/24, 7/7, off-en online

“De wereld is te complex geworden om te denken dat de politiek alle vragen zomaar kan beantwoorden. Dat voelen wij ook in onze stad.  Daarom willen wij zonder taboes het gesprek aangaan met iedere Hallenaar die gelooft in de kracht van solidariteit, maar zich vandaag niet gehoord voelt. Niet één keer om de zes jaar in het stemhokje, maar 24/24 en 7/7, off- en online. Niet enkel in de gemeenteraad, maar vooral met acties op het terrein”, vult  Bram Ghysels, politiek secretaris, aan. 

Nieuwe naam, nieuw bestuur

Om dit project in goede banen te leiden, heeft Vooruit Halle ook een nieuw bestuur verkozen.  Bertrand Demiddeleer werd wel bevestigd als voorzitter.  De kern werd versterkt en verjongd.

“Ons doel is de mensen echt te betrekken.  Om van onze stad de beste stad van de wereld te maken om in te wonen.  Dat doen we door het beleid mee te bepalen, maar ook door acties die we zullen opzetten waartoe iedereen aan kan bijdragen.  En alles is mogelijk.  Alles is bespreekbaar, heilige huisjes moeten niet overeind blijven staan.  Dat kan, maar het hoeft niet.” zegt Bram Ghysels. “Denk mee. Doe mee. Deel mee. Vanaf vandaag kan iedereen ons laten weten waar hij of zij wakker van ligt via www.vooruit.org/#vertel of zich inschrijven voor één van onze komende online inspraakrondes via https://www.vooruit.org/mee_vooruit#sessies

Vooruit Halle is rechtstreeks te bereiken via [email protected] .

 

 

 

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant