caro.jfif

1 jaar oorlog

donderdag 30 maart, 2023 | 18:00 -20:00
Locatie:
Keizerslaan 13, Brussels

Op 24 februari 2023 was de oorlog in Oekraïne 1 jaar oud.  Een oorlog op het Europese continent waarbij al tienduizenden mensen het leven lieten en die gevolgen heeft tot ver buiten Oekraïne. Veel van de debatten die onze politieke actualiteit op vandaag nog steeds beheersen, zijn geheel of gedeeltelijk terug te brengen tot die dramatische gebeurtenis.

Met Vooruit willen we dit moment aangrijpen om samen met jullie terug te kijken op dit jaar en vooruit te blikken naar de toekomst. Waar liggen de kiemen van dit conflict? Wat heeft het afgelopen jaar ons geleerd over de geopolitieke situatie in de wereld? Welke scenario's zijn er mogelijk om tot een einde van de oorlog te komen? Hoe ziet de toekomst van Oekraïne eruit? Welke rol is er weggelegd voor ons land en de Europese Unie?

Deze en nog veel meer vragen zal minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez tijdens onze gespreksavond voorleggen aan Minister van Staat en Oud Secretaris-Generaal van de NAVO Willy Claes en professor internationale politiek Sven Biscop, verbonden aan het Egmont Institute.

We ontvangen jullie graag op donderdag 30 maart vanaf 18u op de Keizerslaan 13 en bieden jullie na het inhoudelijke deel graag nog een drankje aan. 

Kom je?