Annick & Melissa

Veilig Vooruit met Annick en Melissa

Veilig

Samen onze provincie fietsveiliger maken, dat is wat Vlaams parlementslid Annick Lambrecht en federaal fractieleider Melissa Depraetere de komende twee maanden doen tijdens hun West-Vlaamse tour ‘Veilig VOORUIT met Annick & Melissa’

Wie ’s morgens of 's avonds tijdens de donkere dagen door zijn of haar stad/gemeente rijdt, zal het al opgevallen zijn hoeveel mensen zonder licht fietsen. Uit een nieuwe studie van verkeersinstituut VIAS blijkt ook dat er vier keer meer ongevallen zijn met een fietser bij zonsopgang en zonsondergang in oktober dan in juni. 

De parlementsleden gaan met fietslichten en fluohesjes langs in twaalf West-Vlaamse gemeenten om zo de schoolgaande jeugd te sensibiliseren om op zo’n veilig mogelijke manier naar school te fietsen. “Voor ons is verkeersveiligheid een absolute prioriteit. We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets, en al zeker onze jeugd, maar dat moet op een veilige manier gebeuren. Vandaar dat wij zelf de straat optrekken om het nodige daarvoor te voorzien”, aldus Lambrecht & Depraetere.  

  • Veilig Vooruit met Annick en Melissa