Nieuws

Meredith Agyin: Vooruit Deurne verwelkomt nieuwe fractieleidster

Vooruit Antwerpen

Tuesday 06

April 2021 12:16

In de Districtsraad van Deurne vond een opmerkelijke wissel van de wacht plaats. Meredith Agyin legde er de eed af. Niet alleen is zij de jongste verkozene in de raad, ze wordt meteen ook gebombardeerd tot fractieleidster van Vooruit Deurne. Een kennismaking.

 

Meredith Agyin is met haar 23 lentes het jongste raadslid in de Districtsraad van Deurne. Als fractieleidster treedt ze in de voetsporen van Charisse Verberckmoes, die recent naar Essen verhuisde. “Toen Frank Vercammen in 2017 aan me vroeg om mee op de lijst te staan van toen nog sp.a Deurne (nu Vooruit Deurne), heb ik niet lang getwijfeld,” vertelt Agyin. “Ik hou wel van een uitdaging, maar ik had vooral ook snel door dat de waarden waar de socialistische beweging voor staat, zeer goed aansluiten bij mijn eigen waarden en die van mijn gezin.”

De jonge Agyin heeft Ghanese roots, maar is opgegroeid in de Kronenburgwijk in Deurne. Daar woont ze samen met haar ouders, broers en zussen. Zoals dat vaak gaat, is het de dagelijkse realiteit die de drijfveer vormt achter haar politiek engagement.“De twee voornaamste zaken waar ik onmiddellijk mee mijn schouders onder wil zetten zijn buurtwerk, en dan voornamelijk het proper én veilig houden van de buurt. En mobiliteit, de bereikbaarheid van sommige wijken in Deurne moet beter. Het kan toch niet dat je met het openbaar vervoer niet of nauwelijks van punt A naar punt B geraakt in Deurne, en dat je sneller in de binnenstad bent?” gaat Agyin onverstoord verder.

“Daarnaast wil ik opkomen voor een warme, inclusieve en diverse samenleving, en in het bijzonder voor de gelijke rechten van man en vrouw. Denk maar aan de loonkloof bijvoorbeeld. Ik wil daar even bij stilstaan, want ik legde mijn eed af op… Equal Pay Day,” vertelt Agyin met een knipoog.  Als het gaat over racisme, wordt ze ronduit boos. “Ik liep school in Wijnegem, waar maar enkele kinderen van kleur zaten. De kwetsende opmerkingen waren er dagelijkse kost. En ook vandaag is er nog werk, zegt ze, en de Antwerpse praktijktesten zijn alvast een stap in de goede richting.”

In de lokale afdeling van Vooruit Deurne zijn ze blij met de komst van dit jong geweld. Verschillende lokale bestuursleden spraken al hun steun uit voor Meredith, en ook oud-gedienden en mede-fractieleden Frank Geudens en Frank Vercammen lieten optekenen dat ze haar ten volle steunen. “De samenwerking met Charisse verliep zeer vlot. We zijn haar dan ook zeer dankbaar voor haar engagement de afgelopen jaren en gaan haar zeker missen. Maar we willen binnen onze beweging ook jong talent de kans geven om te groeien in de lokale politiek, en we zijn blij dat Meredith die kans met twee handen grijpt.” vertelt Frank Geudens.

Meredith zelf geeft aan dat ze de komende weken en maanden veel tijd zal steken in het lezen van het Deurnese bestuursakkoord, maar ook het huishoudelijk reglement van de Raad. “Dat heb ik Raadsvoorzitter Geudens moeten beloven.” grapt ze. Al gaat ze snel en heel serieus verder: “Ik zal zeker kritisch zijn voor deze bestuursploeg, maar altijd loyaal blijven aan de meerderheid en het bestuursakkoord. Dat neemt niet weg dat  mijn tussenkomsten recht uit het hart zullen komen.”

Meredith studeerde communicatie-management, houdt van fitness, zingen en reizen, en haar  beste kwaliteit is naar eigen zeggen haar flexibiliteit, al speelt die haar soms ook parten: “Ik ben soms zo enthousiast dat ik wat te veel hooi op mijn vork neem,” zegt ze, “maar dat is dan maar zo. Met een goed team komen we er wel. En met Vooruit Deurne gaat dat lukken. If you want to go fast go alone, if you want to go far, go together, toch?”…

We wensen Meredith alle succes van de wereld toe.


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant