euthanasie.jpg

Recht op euthanasie

donderdag 01 februari, 2024 | 20:00 -
Locatie:
Balenmagazijn, Getouwtsraat 10, Gent
Onze maatschappij staat niet stil. Het is daarom belangrijk dat de politiek aandacht heeft voor veranderingen en luistert naar de vragen, bedenkingen en uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Om ervoor te zorgen dat wetten en regels niet achterlopen op de maatschappelijke realiteit en de terechte verzuchtingen van mensen. 
Daarom wil Freya Van den Bossche ethische dossiers zoals o.a. abortus, draagmoederschap en euthanasie nog meer bespreekbaar maken. Om zo de stilstand te doorbreken die al jarenlang de politiek beheerst. Om opnieuw vooruit te gaan. 
Aan de hand van gespreksavonden gaat Freya het gesprek aan met experten, maar ook met jullie. 
Op 1 februari starten we met een panelgesprek over euthanasie. Het panel bestaat uit Wim Distelmans (oncoloog, professor palliatieve geneeskunde aan de VUB en voorvechter in de strijd voor kwalitatieve palliatieve zorg en het recht op euthanasie), Freya Van den Bossche (politica Vooruit en klinisch psycholoog) en Walter Van Steenbrugge (strafpleiter die zich al drie decennia laat gelden als voorvechter van fundamentele mensenrechten). De avond wordt gemodereerd door Arne De Jaegere, voormalig journalist van de VRT die het euthanasieproces opvolgde. 
Toegang is gratis, er wordt enkel gevraagd om op voorhand in te schrijven via volgende link. 
Het belooft een boeiend gesprek te worden met veel ruimte voor jouw vragen. Welkom!
----
Klik hier voor de route met fiets, auto en openbaar vervoer naar het Balenmagazijn.

Sorry, dit event is volzet.