Melissa Depraetere

Melissa Depraetere

32 jaar
Voorzitter
Harelbeke

Mijn tijd als hoofdleidster bij de Chiro is de aanleiding geweest om me politiek te engageren. Dat dit bij Vooruit zou zijn, werd al snel duidelijk tijdens mijn studies Politieke Wetenschappen. Na mijn studies ben ik meteen aan de slag gegaan als parlementair medewerker van Alain Top tot ik zelf lid werd van de Kamer. De realisaties waar ik het fierst op ben, zijn de voorstellen rond de schuldindustrie en de Pamperbank in Harelbeke. 

Vooruit is voor mij een warme plek waar iedereen terecht kan om mee te denken over de samenleving van morgen. Om oplossingen te zoeken waarvan de traditionele politiek niet meer opkijkt, maar waarvan zoveel mensen wakker liggen. Het verleden kunnen we niet veranderen, de toekomst bouwen we zelf. Het negatieve gaat overboord, met een positieve ploeg zorgen we ervoor dat iedereen erop Vooruit kan gaan.

Mijn levensmotto is “In the end we only regret the chances we didn’t take!” en daarom hou ik ervan om elke kans te benutten om nieuwe plekken te ontdekken. Dat zorgde ervoor dat ik, met de hulp van YouTube, een huis verbouwd heb. Zo ben ik gebombardeerd tot vaste laminaatlegger, plakker en schilder bij vrienden. Tussen de klusjes door ontspan ik mij door te gaan lopen, te koken of kijk ik naar mijn favoriete serie ‘Friends’.

Mijn grootste klein gelukje? Rustige avonden die eindigen als de meest memorabele feestjes. 

Al het nieuws over Melissa Depraetere vind je hier.