Maxim Veys

Maxim Veys

37 jaar
Vlaams Parlementslid/ Gemeenteraadslid
Kortrijk

Ik ga elke dag volmondig Vooruit voor een maatschappij waarin iedereen zich goed voelt. Geluk of pech mogen geen rol spelen in het leven. Dat we anno 2021 nog altijd te kampen hebben met armoede, is schandalig. Ik ben zelf blij dat ik in mijn stad Kortrijk heb geholpen aan de opbouw van een fantastisch sociaal beleid en kijk op naar politici die hier een strijdpunt van maken. Zoals de Britse premier Clement Attlee, die na WO II miljoenen Britten sociale zekerheid bezorgde. Daarop steunt onze samenleving en dat verhaal zullen we met Vooruit nooit lossen.

Niet toevallig strijd ik resoluut tegen menstruatiearmoede. In het parlement, en vooral daarbuiten. Meer dan 1 op de 10 jonge vrouwen geeft aan soms niet genoeg geld te hebben om menstruatieproducten te kopen. Geen enkele vrouw vraagt erom om te menstrueren. Het zou evident moeten zijn dat ze de financiële gevolgen niet moeten dragen.

Ontdek mijn opiniestuk over menstruatiearmoede.

Een goede thuis is het begin van alles. Waar je op je gemak bent, waar je kinderen kunnen spelen, waar je rustig kan werken. Dat wordt te weinig benadrukt. Nu zijn de huurprijzen overgeleverd aan de vrije markt, met als resultaat dat ze blijven stijgen. 

Ontdek mijn opiniestuk over de woningmarkt.

Mijn favoriete quote is "The test of our progress is not whether we add more to the abundance of those who have much; it is whether we provide enough for those who have too little." (Franklin D. Roosevelt)

Mijn grootste geluk? Koffie, croissants en een weekendkrant op zaterdag.

Al het nieuws over Maxim Veys vind je hier.