Nieuws

LOKAAL: Wanneer zet ILvA de gemaakte fouten recht?

Kevin Knockaert

Technisch assistent

Thursday 06

May 2021 10:40

“Bij de eerste diftarophaling begin april liep er heel wat mis, vooral op het vlak van correcte weging en betaling”, zegt gemeenteraadslid Kevin Knockaert. Zo zijn er een aantal mensen die geen container aangeboden hebben, maar er wel voor aangerekend werden. Anderen kregen dan weer een dubbele rekening, zelfs voor meer gewicht dan hun afvalcontainer kan bevatten.

Dergelijk gebrek aan correcte dienstverlening is natuurlijk onaanvaardbaar! Mensen betalen met het nieuwe systeem sowieso al veel meer voor hun afval. Als er daar bovenop zware fouten gebeuren op het vlak van weging en betaling, is het niet meer dan normaal, dat er een storm van kritiek losbarst op sociale media. Waar er al geen draagvlak was voor het diftarsysteem, voelt men zich er nu ook door opgelicht. En terecht!

Ons standpunt over de prijsstijging en het gebrek aan sociale correcties is gekend. Het belangrijkste nu is dat het geld, dat teveel werd aangerekend, snel terug op de rekening komt van de gedupeerde Erpe-Merenaars. Zeker in tijden van corona hebben heel wat mensen elke eurocent broodnodig.

Onze verwachting was dat ILvA hier intussen zelf over gecommuniceerd zou hebben bijvoorbeeld via sociale media, om de mensen gerust te stellen dat onterechte kosten binnen de kortste keren terugbetaald zullen worden. Helaas blijft de informatie hierover uit. We hopen dat de ILvA-vertegenwoordiger van Erpe-Mere deze dringende bezorgdheid meeneemt en de zaken snel worden rechtgezet. Wij hebben hier alvast met aandrang toe opgeroepen tijdens de voorbije gemeenteraad.


Ga naar Kevin Knockaert
Over de Auteur

Kevin Knockaert

Technisch assistent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant