Joris Vandenbroucke

Joris Vandenbroucke

47 jaar
Fractieleider Federaal parlement en politiek voorzitter Vooruit Gent
Sint-Amandsberg

Mijn jaren in de jeugdbeweging (Chiro) en een lerares geschiedenis hebben de politieke microbe in mij wakker gemaakt. Er is niets mooiers dan mee te kunnen bouwen aan een samenleving waarin iedereen vooruit kan. Ondertussen zijn we twintig jaar verder. In die twee decennia, voor en achter de schermen van het politieke toneel, ben ik vooral trots op mijn wet van de ‘reddingsstrook’ bij filerijden. Voor de komende twintig jaar wil ik voornamelijk discriminatie aanpakken en het waanzinnig hoge aantal verkeersslachtoffers verminderen. Het blijft niet bij die ene wet, die levens redt. 

De weg naar de toekomst is er één die ik wil afleggen in een Vooruitrode bolide met ramen en deuren wijd open, de blik gefocust op de toekomst. Met positieve energie die we tanken uit een samenhorigheidsgevoel met iedereen die echt vooruit wil. 

Zelf ga ik graag Vooruit als (bijna) maniakale wandelaar. Dagelijks gooi ik voor minstens een uurtje de benen los en zo heb ik maandelijks in afstand België doorkruist. Als dat, mijn werk of mijn gezin me niet bezighouden, durf ik wel eens wegmijmeren bij de gedachte om een gesprek te hebben met Arsène Goedertier. Dan zou ik hem vragen waar hij De Rechtvaardige Rechters heeft verstopt. Stel je voor dat hij het me zou vertellen en ik Het Lam Gods weer in ere kan herstellen, dan ben ik pas een ‘échte vént van Gént’. 

Mijn grootste geluk? Papa zijn van zoon- en dochterlief.

Al het nieuws over Joris Vandenbroucke vind je hier.