Jongeren

Alleen met sterke kinderopvang heeft elk kind gelijke kansen

Vooruit wil dat kinderen alle kansen krijgen op een goed en gelukkig leven – ook kinderen die toevallig opgroeien in moeilijke of armoedige omstandigheden. Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen. Daar dient een sterke welvaartsstaat voor, om de ongelijkheid te verkleinen. En één van de instrumenten van de welvaartsstaat om kinderen gelijke kansen te geven, is kinderopvang.

Sterke jeugdhulp beschermt onze jongeren en toekomst

Jongeren zijn onze toekomst. Of onze samenleving van morgen erop vooruit gaat, zal vooral van hen afhangen. Daarom moeten wij er alles aan doen om hen veilig en goed omringd te laten opgroeien zodat zij zich ten volle kunnen ontwikkelen. Ook – en vooral – wanneer kinderen de pech hebben dat zij opgroeien in moeilijke omstandigheden.

Jongeren, onze motor van vooruitgang, verdienen alle kansen

Jongeren zijn de motor van de vooruitgang. Voor nieuwe, creatieve ideeën die onze samenleving en economie kunnen boosten, moet je vooral bij jonge mensen zijn. Jonge onderzoekers, jonge ondernemers, jonge werknemers. Of wij de klimaat- en energie uitdagingen de baas worden een betere toekomst zullen kunnen uitbouwen, hangt voor een groot deel af van de jeugd van nu.