Hannelore Goeman

Hannelore Goeman

39 jaar
Fractieleider Vlaams parlement
Schaarbeek

‘Brave meisjes komen in de hemel, stoute meisjes komen overal.’ Het is mijn motto geworden! Als je dingen wil veranderen, moet je iéts doen en daarom stapte ik in de politiek. Ik wil zoeken naar oplossingen en ik geloof dat politiek het verschil in problemen als ongelijkheid, klimaatbeleid en discriminatie kan maken. Ik kijk op naar Jacinda Adern die leiderschap en ambitie combineert met gevoeligheid en empathie. Of Stacey Abrams, de Amerikaanse politica die zich de voorbije jaren inzette om Afro-Amerikaanse kiezers te overtuigen zich te registreren voor de verkiezingen in Georgia. En zo het verschil maakte in de recente presidentsverkiezingen. Wanneer ik zelf een portie zelfzekerheid wil tanken voor een zoveelste pittig debat, dan is het lied ‘Unstoppable’ van Sia helemaal perfect.

Wat is je favoriete quote? “People will forget what you said, people will forget what you did but they will never forget how you made them feel” (Maya Angelou)

Mijn klein groot gelukje? Ik ga elk jaar een paar dagen alleen wandelen in de Ardennen. Ik zie dat als mijn jaarlijks ‘mentaal groot onderhoud’.

Al het nieuws over Hannelore Goeman vind je hier.