Nieuws

LOKAAL: Oude jongensschool Tildonk, waakzaam zijn voor de situatie

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Thursday 06

May 2021 09:21

De Oude Jongensschool in Tildonk is een van de projecten bij Volkswoningbouw Herent.  Extra noodzakelijke sociale woningbouw in onze streek, maar het project stoot op problemen.

 

Velen onder ons kennen dit gebouw als de vroegere locatie van de dorpsbibliotheek en de muziekschool. Ondertussen heeft de gemeente dit gebouw verkocht aan VWB. 

Na de voltooiing zal de vernieuwde site bestaan uit 8 sociale appartementen in het bestaande schoolgebouw en 4 nieuwbouwwoningen, die momenteel worden opgetrokken in de voortuin. Aan de voetbalzijde ontstaat een polyvalente ruimte die in samenwerking met Haacht wordt gefinancierd.

Na het indienen van de nieuwe bouwplannen en het bekomen van de bouwvergunning werd naar een geschikte aannemer gezocht. De keuze ging vorig jaar, volgens de spelregels van de overheid, naar de laagste inschrijver, de firma Meeusa nv uit Limburg. Jammer genoeg waren er kort na de opstart van de werken liquiditeitsproblemen bij deze hoofdaannemer. Ondertussen heeft Meeusa via de rechtbank 6 maanden bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd en bekomen. Door deze perikelen heeft de bouw vertraging opgelopen. Gelukkig zijn er nog een aantal onderaannemers aan het werk die onder andere aan de vernieuwde dakconstructie zijn begonnen. Het verdere verloop van dit project wordt consequent opgevolgd, o.a. via werfvergaderingen.

Het belangrijkste is dat we straks kijken naar een nieuw statig gebouw met betaalbare huisvesting voor onze medeburgers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.  We blijven waakzaam dat het project zeker gerealiseerd wordt.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant