Nieuws

LOKAAL: Raadslid Jordy schrijft brief naar Dries Vanlangenhove tegen transhaat

Jordy Kunnen

voorzitter OCMW-raad

Wednesday 28

April 2021 15:51

De Breese socialisten zeggen openlijk 'nee!' tegen trans-haat! Wij veroordelen elke vorm van dit soort discriminatie, en ten zeerste wanneer het uit monde van politieke publieke personen komt. Dat is onmenselijk en ongrondwettelijk.

De Breese socialisten zeggen openlijk 'nee!' tegen trans-haat! Wij veroordelen elke vorm van dit soort discriminatie, en ten zeerste wanneer het uit monde van politieke publieke personen komt. Dat is onmenselijk en ongrondwettelijk.

Omdat haat alleen nog meer haat verspreidt, besloot ons raadslid Jordy om zijn kritische blik op een ludieke manier de wereld in te sturen. Hij riep op tot het sturen van een tekening naar Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Dries Vanlanggenhove, die in zijn TikTok-filmpje openlijk haat ten aanzien van transpersonen en de LGBTQIA+ gemeenschap verspreidt. Jordy wilt hem namelijk wat meer liefde sturen. Want met haat lost men niks op.

Jordy voegde daad bij woord, door het versturen van een inhoudelijke brief naar Dries Vanlangenhove, vergezeld met een tekening in de transkleuren blauw en roze.

Hieronder kan je de open brief lezen:

Geachte heer Vanlangenhove,

Beste Dries,

Ik schrijf u deze brief naar aanleiding van uw filmpje rond transvrouw Eefje. Ik omschrijf het nog zwak wanneer ik stel dat ik diep verontwaardigd ben rond de boodschap die u hierin aan de publieke opinie meegaf.

Het overtuigt me nog stelliger van het feit dat we blijkbaar in twee verschillende realiteiten blijken te leven. Dat vind ik oprecht jammer! Versta me niet verkeerd, ik ben zeer zeker voorstander van vrijemeningsuiting via debat. Dat laatste is enorm cruciaal daarin. Daarin ben ik er van overtuigd dat er over alles openlijk gedebatteerd moet kunnen worden. Inderdaad: ook rond 'LGBTQIA+' en diversiteit in het algemeen. Zij het niet dat ik in uw filmpje geen meerwaarde tot debat zie. De door u gestelde aannames gaan, mijns inziens, juist debat uit de weg. Ik kan niet anders dan uw filmpje als haatspeech te omschrijven. Het 'wij-zij'-denken voegt nog een element aan mijn overtuiging toe.

Dat u uw idealen heeft, kan en moet ik niet veranderen. Ik heb heel andere idealen, die wederzijds gewoonweg soms niet te verzoenen zijn. Debat zou hier nog een gulden middenweg in kunnen vinden. Want daar geloof ik ook in; hoe ver onze zienswijze ook verschilt van elkaar. Maar, zoals reeds gesteld, zie ik in uw filmpje geen ruimte tot debat.

Enerzijds wenst u wel iets aan deze "problematiek" te doen, maar anderzijds sluit u de facto direct de deuren tot debat door het schofferen van zij die volgens u niet uw gelijken zijn.

Dat vind ik intriest en erg. Ik nam (als 23-jarige) nog eens speciaal mijn pen en papier boven om met u op grondige oldskool wijze het debat aan te gaan. Ik als progressief, naar u als Vlaams-nationalist. Kan u dat anderzijds ook niet doen?

Hoe dan ook wens ik mijn mening op een positieve manier naar u over te brengen. Daarom heb ik (wederom na bijna een decennium) mijn podloden bovengehaald, en u namens de progressieven een tekening meegestuurd.

Ik, wij, steunen u zoals u bent. Echter enkel wanneer u open staat voor debat. Ook voor mensen met uw mening is er plaats in een inclusief Vlaanderen en België. Al mag dat onder geen beding vanuit een haatdragende taal aangegaan worden. Dat geldt voor alle zijden van het debat.

 

Met vriendelijke groeten

Jordy Kunnen, een doodgewone man uit landelijk Limburg


Ga naar Jordy Kunnen
Over de Auteur

Jordy Kunnen

voorzitter OCMW-raad

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant