Nieuws

LOKAAL: Nieuwe Sportschuur aan de Melkerij!

Ronny Wolfcarius

Thursday 15

April 2021 09:34

Het gemeentebestuur zette recent de eerste stappen voor de bouw van een nieuwe sporthal in Zemst. In het kader van de verdere uitbouw van onze sportsites tot echte sportparken komt er aan de Melkerij en de voetbalterreinen van FC Zemst een nieuwe sportschuur. In deze nieuwe sporthal zullen onder andere de Zemstse basket en volleybalclub een thuishaven hebben.

Schepen van Sport Tim Borteel: De sporthal aan de Schoolstraat is versleten. De energiefactuur is hoog, de zaal is conceptueel niet optimaal en de kosten voor hoognodige renovatiewerken lopen snel op. Een nieuwe sportschuur moet onze Zemstse zaalsporters het nodige comfort bieden. Overdag kan deze blijven dienen als turnzaal voor deZemstse scholen, s avonds komen vnml. basketbal en volleybal aan bod. Tevens voorzien we ook een danszaal en heeft de voetbal van Zemst al aangegeven dat ze graag gebruik wensen te maken van de kleedkamers in plaats van zelf nog eens te investeren in bijkomende kleedkamers.

Een cafetaria is niet voorzien. Tijdens de week kan wie dit wil, na het sporten of tijdens het wachten, zijn dorst lessen in de Melkerij of in de kantine van de voetbal.

Wel voorzien we in het concept een beperkte ruimte waar onze basket en volleybalclub zelf een beperkt drankenaanbod kunnen serveren tijdens de sportwedstrijden. Op deze manier genereren zij extra inkomsten voor hun clubwerking De ambitite is om in 2023 te sporten in de nieuwe sportschuur!

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant