Nieuws

Gent - Vanaf 2022 ook bewonersparkeren in nieuwe parkeertoren Ledeberg

Ronny Wolfcarius

Tuesday 30

March 2021 11:03

De bewoners van de Bloemekenswijk zullen hun wagen ’s avonds en in het weekend kunnen parkeren in de parkeertoren die op de voormalige UCO-site (in de Maïsstraat) wordt gebouwd.

Ons gemeenteraadslid Karin Temmerman juicht die beslissing toe maar stelt zich ook vragen over parkeren op andere plekken. “Ik vind dat inderdaad een hele goeie zaak voor de mensen in de Bloemekenswijk, maar ik veronderstel dat diezelfde regeling dan ook zal worden toegepast op de parkeertoren in Ledeberg en in het parkeergebouw op de Arbedsite (Gentbrugge). Ik stelde daarom tijdens het vragenuurtje voor de gemeenteraad van 29 maart 2021 de vraag aan de schepen van Mobiliteit of dat zo zal zijn; en zo ja, of de bewoners daar dan met hun bewonerskaart zullen kunnen parkeren.”

De schepen bevestigde dat ook voor de parking in Ledeberg een regeling zal worden uitgewerkt voor bewoners, aangezien die parking ook door het Mobiliteitsbedrijf wordt beheerd. Bewoners zullen er en een bewonersabonnement kunnen krijgen. De tarieven en voorwaarden zullen eind 2021 aan de gemeenteraad worden voorgesteld (de opening van de parking is voorzien in het voorjaar van 2022).

De parking op de Arbedsite wordt echter niet beheerd door het Mobiliteitsbedrijf maar behoort tot het bedrijvencentrum De Punt. Bewoners zullen er niet kunnen parkeren met hun bewonersvergunning (de gedigitaliseerde bewonerskaart) want dat tarief geldt specifiek voor parkeren op straat, niet voor parkeren in afgesloten parkeergebouwen.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant