Nieuws

LOKAAL: Christel Geerts vraagt een sociale Wasserette.

Ronny Wolfcarius

Friday 02

April 2021 11:45

Een sociale wasserette: ook in Sint-Niklaas?

Voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen is de aankoop van grote huishoudtoestellen zoals een droogkast, diepvriezer of wasmachine vaak een zware kost. Om de kosten te drukken wordt vaak noodgedwongen geopteerd voor een goedkoop of tweedehands exemplaar. Die toestellen zijn vaak ook energieverslindend waardoor ze de energiefactuur van het gezin de hoogte injagen.  We willen daarbij zeker niet voorbij gaan aan de belangrijke rol die de Azalee in dit verband vervult. 

 

Maar bovendien hebben sommige gezinnen die klein behuisd zijn helemaal geen plaats om een wasmachine of droogkast te plaatsen en is een commerciële wasserette duur. 

Vorige gemeenteraadscommissie welzijn bekeken we het dossier van Den Durpel, waarbij tot mijn grote vreugd op deze nood werd ingegaan. Het zou wellicht nog beter zijn om dit voor een ruimer publiek te kunnen aanbieden. 

Christel Geerts vraagt daarom aan De stad en OCMW SInt-Niklaas om de mogelijkheden te onderzoeken om ( bijvoorbeeld  in het Sociaal Huis) een sociale wasserette met enkele wasmachines en droogkasten te realiseren. Hierdoor zouden gezinnen (onder bepaalde voorwaarden) die thuis niet de mogelijkheid hebben hun kledij te wassen of te drogen tegen een voordelige prijs de was kunnen doen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant