Nieuws

LOKAAL: Schepencollege loopt niet warm voor ontwerp achterbouw stadhuis

Team Vooruit

Tuesday 20

April 2021 22:18

Het voorontwerp voor de nieuwe achterbouw aan het oud-stadhuis raakte niet door het jongste schepencollege.  Het college stelt zich vragen bij de grootte van de achterbouw.



Vorige maand werd op de commissie stadsontwikkeling een voorontwerp voorgesteld van hoe de achterbouw aan het historisch stadhuis langs de zijde van het Possozplein er zou kunnen uitzien.
Het gebouw zou zich over 15 meter uitstrekken op het Possozplein. De achterbouw moet dienen om het oude stadhuis uit 1616 beter bereikbaar te maken en beter te laten functioneren.  Onder andere een lift om het stadhuis toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Verder zijn er ook toiletten en een babyverschoningszaaltje voorzien en op de bovenste verdieping een uitkijkruimte over het Possozplein. Er kwam heel wat reactie van alle gemeenteraadsleden.  Zowel van oppositie als van meerderheid.

Ondertussen lag het voorontwerp vorige vrijdag ook ter bespreking voor op het schepencollege. Maar ook bij het schepencollege heerst momenteel een grote gereserveerdheid tegenover het voorgelegde voorontwerp. Het schepencollege vroeg de architect om toch nog wat dingen te herbekijken en een aangepast voorontwerp voor te leggen.

“In de achterbouw moet plaats zijn voor een elektriciteitscabine om het stadhuis, maar ook de omliggende straten, van stroom te voorzien. Er moet een lift in en trappen om alle verdiepingen bereikbaar te houden, aangezien er langs de binnenkant enkel een trap is tot op hoogte van de vroegere raadzaal. Daarnaast is ook sanitair een must, aangezien dit nu niet aanwezig is in het historisch stadhuis”, verduidelijkt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).
“Wij hadden binnen het schepencollege bedenkingen bij de omvang van de achterbouw. Minder hoog zal de achterbouw niet kunnen worden om technische redenen, omdat anders niet alle verdiepingen bereikbaar zouden zijn.  Het is misschien wel mogelijk om een minder bombastische achterbouw te hebben, als men bijvoorbeeld meer glas gebruikt of de achterbouw minder ver laat uitlopen. We hebben de architect een aangepast voorstel gevraagd”, besluit burgemeester Snoeck.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden. Een kleine moeite maakt een groot verschil.

Dit vind je misschien ook
interessant