Nieuws

LOKAAL: Restafvalzakken en GFT-zakken gratis inruilen

Ronny Wolfcarius

Friday 28

May 2021 10:24

Tot 30 juni kunnen de Hallenaren de groene restavalzakken blijven gebruiken, vanaf 1 juli is men dan verplicht de nieuwe grijze afvalzakken voor restafval gebruiken van de intercommunale Intradura. Tot 30 september zal je je oude zakken wel kunnen omruilen.

 

Sinds 1 januari is de afvalophaling voor de ruime regio overal hetzelfde. Overal worden ook dezelfde grijze restafvalzakken van Intradura  gebruikt en werden er ook nieuwe zakken voor gft-afval op de markt gebracht. Omdat heel wat mensen nog verscheidene rollen oude vuilzakken hadden, mag men nog tot 30 juni de restafval in de oude groene restafvalzakken en de oude gft-zakken buiten zetten. Maar vanaf 1 juli is iedereen verplicht de nieuwe zakken te gebruiken.

“Veel mensen zijn nog niet door hun voorraad oude zakken heen. Om hen de kans te geven hier vanaf te geraken kunnen ze hun oude restafvalzakken en gft-zakken in het stadhuis omruilen voor nieuwe zakken. Dat kan per stuk of per rol”, zegt schepen van afvalbeleid Johan Servé.

“Halle was aanvankelijk niet van plan om deze ruilactie op poten te zetten. Maar uiteindelijk gaan we toch in op de grote vraag. De meeste gemeenten die door Intradura worden bediend zullen zo’n omruilactie voor hun inwoners houden”, aldus nog Johan Servé


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant