Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE: Leden van Vooruit Oostende kiezen nieuw bestuur

Ronny Wolfcarius

Saturday 10

April 2021 20:39

Naar het persbericht van 10 april 2021

Vooruit Oostende kiest een nieuw bestuur. De verkiezingen werden coronaproof georganiseerd: digitaal en voor de leden zonder e-mail op papier. De leden van Vooruit Oostende konden tussen maandag 29 maart en woensdag 7 april 2021 (23.59 uur) hun stem uitbrengen. De stemmen zijn geteld en de resultaten bekend. Björn Pannecoucke (43) werd verkozen tot nieuwe voorzitter. Maartje Snoeck (23) is de nieuwe ondervoorzitter. Zij willen samen met de 6 nieuwe bestuursleden, de gemeenteraadsfracties én de leden Vooruit met Oostende. In totaal hebben 237 leden geldig gestemd.

 

De verkiezingen voor het nieuwe bestuur van Vooruit Oostende zijn voorbij. Op woensdag 7 april 2021 om 1 minuut voor middernacht werd het stemmen afgesloten. 237 leden hebben hun stem uitgebracht. De stemmen zijn geteld, de resultaten als volgt:

  • Verkozen tot voorzitter met 87,3% van de stemmen: Björn Pannecoucke
  • Verkozen tot ondervoorzitter met 87,7% van de stemmen: Maartje Snoeck
  • Verkozen tot bestuurslid: Peter Desnerck, Veerle Dubois, Rob Jonckheere, Björn Tratsaert, Karel Tytgat, Keshia Van Gaeveren.

Dit gloednieuwe bestuursteam van Vooruit Oostende is er meer dan klaar voor om samen met de gemeenteraadsfracties én samen met haar leden en de Oostendenaars Vooruit te gaan. Voor Oostende.

‘Ik heb me kandidaat gesteld als voorzitter om Vooruit in Oostende mee te vernieuwen. Niet zomaar vernieuwen, wel herorganiseren. Heruitvinden zeg maar, naar het nationale voorbeeld, op het ritme van Oostende en het DNA van de Oostendenaars. Samen met de jonge Maartje Snoeck heb ik mij voor deze verkiezingen als duo gesteld: wij zijn complementair. Ik ben bijzonder vereerd dat de leden van Vooruit Oostende Maartje en mij dit vertrouwen hebben geven. Ik smijt me 100%. Enthousiast ben ik om met dit jonge én ervaren team aan de slag te gaan. Zonder respectloos te zijn voor wat er was, wil ik nu een groep die zorgt voor vernieuwing. Wij hebben dat, wij kunnen dat.’, aldus de kersverse voorzitter Björn Pannecoucke.

Het nieuwe bestuursteam van Vooruit Oostende ijvert voor een beleid voor én met de inwoners, gebouwd op inspraak. Als beweging wil Vooruit Oostende meer dan ooit bereikbaar zijn voor haar leden én voor de Oostendenaars.

‘De werking van een krachtig team, daar geloof ik keihard in. En dankzij de steun van onze leden, kan en mag ik daar nu samen met Björn werk van maken. Het verbinden van Oostendenaars en verenigingen, de verschillende ideeën en perspectieven waardevol op elkaar af stemmen én zo bijdragen aan onze stad: dat is waarom ik mij kandidaat stelde. Dat is waarom ik aan politiek doe: om zij aan zij met de burgers te ijveren om Vooruit te gaan. We herbronnen actief met Vooruit Oostende, om er in 2024 te staan met een sterke beweging.’, aldus gloednieuw ondervoorzitter Maartje Snoeck.

De resultaten van deze bestuursverkiezingen worden op zaterdag 10 april 2021 bekend gemaakt aan de leden tijdens een digitale livestream. De leden zonder e-mailadres krijgen dit weekend de resultaten in de bus.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant