Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE: Hou het zwembadtarief gezinsvriendelijk

Ronny Wolfcarius

Friday 28

May 2021 15:58

Het nieuw zwembad Brigitte Becue opende op 1 mei 2021 de deuren in Oostende. Weliswaar nog niet alle deuren omwille van corona, maar dat komt wel. Bij een prachtig, nieuwe sportieve infrastructuur horen er uiteraard nieuwe openingsuren maar blijkbaar ook nieuwe tarieven. Echt gezinsvriendelijk zijn deze tarieven niet, zo stelde gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie vast. 

 

Als men wil aanzetten tot zwemmen en dat via de tarieven wil stimuleren, dan moet men zeker een duidelijker onderscheid maken in de tarieven voor een individuele zwembeurt en de prijs van een jaarabonnement voor baantjeszwemmen. Deze tarieven liggen volgens gemeenteraadslid Bourgoignie veel te hoog. Een jaarabonnement kost 195 euro voor een  volwassene en 160 euro voor 4 tot 19-jarigen. Pas als je als volwassene meer dan 65 keer per jaar gaat zwemmen (dat is dus ruim meer dan 1x per week) kom je voordeliger uit met een abonnement. Zwem je minder dan 65 keer per jaar, dan kun je evengoed per zwembeurt betalen. Voor de leeftijd 4 – 19 jaar ligt het breekpunt op 64 keer per jaar.

"Ik meen dat iemand die wekelijks gaat zwemmen wel een regelmatige gebruiker van het zwembad is. Een jaarabonnement voor een volwassene zou maximaal 145 euro mogen bedragen in plaats van 195 euro. Dat zou een kleine financiële stimulans zijn om minimum 1x per week te gaan zwemmen. En dus mensen meer te laten sporten.", aldus gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie.

Waarom geen familiekaart voor Oostendenaars? 

Net daarom is het ook jammer dat er geen familiekaart bestaat voor Oostendenaars. Neem nu een ouder die wekelijks met 2 kinderen van bijvoorbeeld 4 en 6 jaar wil gaan zwemmen als sportieve quality-time met de kinderen. Als ze een jaarabonnement baantjeszwemmen nemen, kost dat 515 euro. Wetende dat een kind van vier jaar en zes jaar misschien meer wil dan enkel een uur baantjes zwemmen, zal deze ouder misschien willen gaan voor de combinatie "zwemmen en recreatie". Een snelle berekening a rato van 1x per week geeft een totale kostprijs van 739 euro! "Erg gezinsvriendelijk en sportief stimulerend noem ik dat niet. De invoering van een gezinskaart voor Oostendenaars - een familiepas - zou het verschil kunnen maken.", stelt gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie. 

Verder pleit gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie er ook voor om ook een tarief te maken voor studenten, naar het voorbeeld van de redders. Zij betalen 1 euro per zwembeurt (baantjes). Waarom zou dat niet kunnen voor studenten?


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant