Nieuws

LOKAAL: Olen wordt LGBTQIA+ -vriendelijke gemeente

Ronny Wolfcarius

Wednesday 05

May 2021 14:18

Onlangs vond er in Beveren een moord plaats op een homoseksuele man. Vooruit Olen beseft dat dit niet het eerste geval is van geweld tegen de holebigemeenschap. “Wij hebben holebirechten altijd hoog in het vaandel gedragen maar dit voorval heeft ons toch wakker geschud en doen beseffen dat het beter kan.”

Olen zal daarom inspanningen leveren om de vriendelijkste LGBTQIA+ -gemeente te worden. “Wij willen er alles aandoen om het geweld tegen de holebigemeenschap uit de wereld te helpen, als bestuur moeten wij het voorbeeld geven en dat doen we onder het motto: geen woorden, maar daden.”

LGBTQIA+ staat voor: lesbisch, gay, bi, transgender, queer, intersekse en aseksueel. De ‘+’ staat voor iedereen die zich daar niet mee identificeert. In elke gemeente zijn er tal van mensen die onder die noemer vallen. “Het is de taak van het gemeentebestuur om ervoor te zorgen dat de holebigemeenschap zich gewaardeerd en vooral veilig voelt. Wij stellen daarom alles in het werk om van Olen een LGBTQIA+ -vriendelijke gemeente te maken.”

Tegen 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, stelt Olen een plan van aanpak voor. “Dat plan moet niet alleen acties bevatten, maar ook over structurele voorstellen beschikken, die van Olen een holebi-vriendelijke gemeente maken. We willen de gemeenschap en de daaraan verbonden organisaties ook bij dit proces betrekken. Het is de bedoeling om met hen en niet over hen te praten.”

Het uithangen van de regenboogvlag is een mooi signaal, maar wij willen meer doen. Zo zullen de volgende weken ook regenboogzebrapaden geschilderd worden met hulp van de technische dienst in onze schoolbuurten. Zo willen wij het thema bespreekbaar maken bij onze jongeren. Wij willen onze jongeren meegeven dat liefde mooi is welke kleur of vorm ze ook heeft.

Maar ook andere ideeën zijn meer dan welkom. Inwoners van Olen kunnen ons ten allen tijde voorstellen bezorgen. Liefde is liefde en daarvoor is er nood aan een gemeente die deze waarden waarborgt.

Graag willen wij in het bijzonder de medewerkers van onze technische dienst bedanken voor het mooie werk dat zij hebben geleverd.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant