Nieuws

LOKAAL: Terugblik op geslaagde Erfgoeddag De Nacht in Leuven

Ronny Wolfcarius

Monday 26

April 2021 19:04

De 20e Erfgoeddag in Leuven was een bijzondere, iets kleinere editie. Toch was er een mooie mix tussen buitenactiviteiten en expo’s binnen op reservatie. “Het verlicht avondparcours op zaterdag was een groot succes, maar kon toch veilig verlopen”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “De lichtinstallaties brachten extra sfeer en deden ons genieten van een avondwandeling door eigen stad.” Onderweg kreeg je erfgoedverhalen mee dankzij de filmpjes over de sterrenkijker van de KU Leuven, de Leuvense uitvinding van lichtgas en Leuven door de lens van Pevenage.

 

De escape room voor gezinnen van Cultureel erfgoed annutiaten Heverlee was razendsnel volzet. De café-expo op de Grote Markt werd bijzonder enthousiast onthaald en de expo Koffiestories in het stadhuis was zaterdagavond volgeboekt. Ook de jongerenexpo Nachtstemming in Stelplaats was een verademing voor jonge kunstenaars, die eindelijk nog eens hun werk konden tonen aan publiek. Tot slot werden de digitale audiotours van Nachtwandeling en De Jaartallen gretig beluisterd.

Enkele expo’s kan je ook na Erfgoeddag nog bezoeken:

  • de expo Koffiestories van het Centrum Agrarische Geschiedenis loopt nog tot 2 mei;
  • de café-expo op de Grote Markt blijft staan tot 30 mei;
  • de buitenexpo ‘Fuiven in de kapel’ en de expo ‘Zusters in oorlog’ in KADOC – KU Leuven lopen door tot 27 juni;
  • de expo’s in het gerechtsgebouw kan je bezoeken op woensdag- en vrijdagnamiddag, dit nog tot 12 september;
  • het Scouts- en Gidsenmuseum kan je elke zondagnamiddag bezoeken tot 31 oktober.

Ook de audiowandelingen ‘Nachtwandeling XL’ en ‘De Jaartallen en Leivese istoures’ blijven online. Kijk op https://www.nachtplan.be/nachtwandeling-1 voor Nachtwandeling en download de gratis Erfgoedapp voor de route van ‘De Jaartallen en Leivese istoures’.

Sfeerbeelden en meer info over de expo’s en wandelingen die je ook na Erfgoeddag kan beleven, vind je op www.erfgoedcelleuven.be/erfgoeddag.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant