Nieuws

LOKAAL: Historische banken stadspark naar atelier voor opknapbeurt

Ronny Wolfcarius

Friday 07

May 2021 17:06

De komende dagen haalt de stad Leuven de twintig historische banken weg uit het stadspark.  De houten banken met een gietijzeren onderstel zijn aan een grondige opknapbeurt toe. Ze worden tijdelijk vervangen door andere exemplaren. Door de restauratie maakt de stad de banken opnieuw bruikbaar en versterkt ze de erfgoedwaarde van het stadspark. Het is een eerste stap in de geplande totaalrenovatie van het park.

 

Tijdelijk andere banken
“We vervangen de banken onmiddellijk door modellen die ook elders in de stad staan”, vertelt Lalynn Wadera, schepen van openbaar groen. “Ze komen niet allemaal op dezelfde plaats als de historische banken. Enkele daarvan stonden op een helling. Voor de tijdelijke banken zoeken we een vlakkere plek op  andere geschikte plaatsen in het park, zoals langs de dreef.”

Nieuw ontwerp stadspark
“Het park wordt zeer intens gebruikt en is toe aan een grondige opwaardering. De gerestaureerde banken komen zeker terug en krijgen een plaats in dit vernieuwingsontwerp van het stadspark”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. “Het park is beschermd. Het is dus de bedoeling om deze waardevolle plek te herwaarderen met het nodige respect voor het oorspronkelijke ontwerp, de bomen en de gerestaureerde Donatustoren. Ook de Leuvenaar zal als eerste gebruiker van deze groene oase betrokken worden bij dit project.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant