Nieuws

LOKAAL: Gent – Joris Vandenbroucke: “Vooruit veroordeelt ondubbelzinnig Israëlische bezettingspolitiek”

Ronny Wolfcarius

Thursday 27

May 2021 11:47

Een tijdje geleden laaide het geweld in Israël en Palestina opnieuw erg hevig op, zonder onderscheid tussen burgerdoelwitten en militaire doelwitten. Er vielen veel – vooral Palestijnse – burgerslachtoffers, waaronder heel wat kinderen.

Joris Vandenbroucke, gemeenteraadslid en federaal volksvertegenwoordiger, vertolkte namens de Vooruit-fractie in de gemeenteraad de collectieve verontwaardiging. “De mensenrechten werden op een verschrikkelijke manier geschonden. Ik heb daarom (samen met de collega’s van Open VLD, Groen en CD&V) een motie ingediend in de gemeenteraad. We roepen zowel Israël als Hamas op om de wapens te laten zwijgen. Tegelijk roepen we de Europese Unie op om eindelijk actie voor vrede te ondernemen. Daarnaast veroordelen we ondubbelzinnig de Israëlische bezettingspolitiek en de verdrijving van de Palestijnse bevolking in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever.”

10.000 euro humanitaire hulp

Het conflict veroorzaakt niet alleen onmenselijk veel lijden, de Palestijnen hebben ook amper toegang tot levensmiddelen, medicijnen en zelfs water. De Stad Gent geeft daarom 10.000 euro humanitaire steun, en vraagt bovendien de humanitaire toegang tot iedereen die getroffen is door het geweld steeds te vrijwaren.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant