Nieuws

LOKAAL: Gent – Binnenkort geen zwaar verkeer meer door woonwijk Zwijnaarde!

Ronny Wolfcarius

Friday 28

May 2021 18:32

Goed nieuws voor de Zwijnaardenaars: er is eindelijk een akkoord over een nieuwe weg die het verkeer van de bedrijventerreinen  Zwijnaarde II (Alinso) en Zwijnaarde III (Klaartestraat) rechtstreeks zal aansluiten op de R4. Daardoor zal het vrachtverkeer dat van de E17/E40 komt niet langer door de dorpskern van Zwijnaarde moeten.

Sven Taeldeman, onze fractieleider in de gemeenteraad die onder andere alles rond mobiliteit volgt, is opgelucht. “Dat dossier gaat al meer dan 10 jaar mee… We hebben er altijd op aangedrongen, nu is het zover. De Stad Gent heeft een akkoord om een stuk grond van het bedrijf Alinso over te kopen, zodat de weg langs de E17-bocht naar de R4 kan (rotonde, nabij Ghelamcobrug). Dat zal vooral de Heerweg-Noord en de Gestichtstraat ontlasten en Zwijnaarde een pak leefbaarder maken. En de bedrijven op de bedrijvenzones, met bijna 5000 werknemers, worden beter bereikbaar”.

Op een gedeelte van het tracé van de nieuwe weg staat een industriegebouw. In een eerste fase zal de weg langs dat gebouw lopen. In een tweede fase, als het gebouw verwijderd is, krijgt de weg zijn definitief tracé. De aanleg van de weg is voorzien voor de tweede helft van 2023.

Koen Neirynck haalt namens Vooruit Zwijnaarde opgelucht adem. “Dat wordt een prachtige realisatie. We hebben er als inwoners van Zwijnaarde lang naar uitgekeken. We zijn blij met het resultaat, we hebben er stevig voor gestreden.”

Sven vult aan. “Een pluim voor het college van burgemeester en schepenen. Merci ook aan Rudy Coddens, schepen van Financiën, en aan Annelies Storms, schepen van Facility Management (bevoegd voor alles wat met vastgoed te maken heeft) voor hun constructieve rol in de zoektocht naar de oplossing. Ik ben zelf ook blij dat ik, zowel als schepen in de vorige legislatuur (in de periode 2017-2018) en nu als raadslid, een stukje heb kunnen bijdragen aan dit resultaat.”

Alle info over het project vind je op de website van de Stad Gent.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant