Nieuws

LOKAAL: Gent - ‘Zodra het kan gaan we knallen!’

Ronny Wolfcarius

Wednesday 14

April 2021 12:39

Ook in 2021 geen Gentse Feesten… Corona sucks, maar niet (te lang) getreurd: ‘Feestenburgemeester’ Annelies Storms heeft ondertussen 1 miljoen euro in haar ‘Knaldrangfonds’ voor coronaveilige feesten en evenementen in heel Gent zodra het kan. “Natuurlijk doet hij mij ook pijn aan het hart. ’t Is de tweede keer op rij, telkens een moeilijke beslissing. Maar we moéten tijdig beslissen, want de Gentse Feesten organiseren, dat vraagt maanden voorbereiding. Om ze dan helemaal aan ’t eind tóch te moeten afgelasten, dat zou zeer zuur zijn.”

Op dit moment ziet het er helaas niet naar uit dat we al in juli met honderdduizend man in het stadscentrum tegen elkaar aan zullen kunnen schurken om ‘een danske te plaçeren’. En iedereen in onzekerheid laten en de Feesten uitstellen naar een onbepaalde datum is niet werkbaar.

Wijze coronaveilige feestjes in heel Gent

“Maar: we staan klaar om te knallen zodra het kan. We hebben én gratis materiaal én een ‘Knaldrangfonds’ met veel subsidiegeld voor wie snel een wijs coronaveilig feestje wil organiseren. We hopen op heel veel van die feestjes, gespreid over heel Gent en de deelgemeenten, vanaf de zomer tot in het najaar. Laat maar komen!”

In het Knaldrangfonds zal al 250.000 euro, daar komt nu het budget van de Gentse Feesten en eerder afgelaste stadskermissen en wijkfestivals bij. De Stad engageert zich om samen met de evenementensector tot een zeer divers aanbod te komen. Op die manier kunnen Gentenaars deze zomer en in het najaar van heel wat activiteiten en evenementen genieten, binnen de maatregelen die dan gelden.

Alle info over de subsidies voor coronaveilige evenementen vind je op de website van de Stad Gent

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant