Nieuws

LOKAAL: Gent - ‘Lus-groepen’ van vrijwilligers versterken netwerk van kwetsbare Gentenaars

Ronny Wolfcarius

Thursday 27

May 2021 11:41

Met Vooruit in het college blijft de Stad Gent investeren in solidariteit met mensen die het moeilijk hebben. Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen, Welzijn en Participatie, heeft 35.000 euro vrijgemaakt voor het project 'Samen sta je sterker', een samenwerking met Lus vzw.

“Niet iedereen heeft het geluk goed omringd te zijn. Zeker in coronatijden kan een teken van betrokkenheid een groot verschil maken. Nog te veel mensen staan alleen in het leven, daar willen we iets aan doen. Lus vzw werkt aan het herstellen, versterken en uitbreiden van verbondenheid tussen mensen. Een van de kernactiviteiten is het opstarten van zogenaamde ‘lus-groepen’: rond een kwetsbare persoon wordt een 'lus' gevormd van familie, vrienden, buren, enzovoort, om samen leuke of minder leuke momenten te delen.”

Met de 35.000 euro die de Stad Gent ter beschikking stelt, zal Lus vzw het project bij Gentenaars en hulpverleners bekendmaken. De ambitie is om tegen het einde van dit jaar 15 nieuwe Gentse lus-groepen op te starten.

“Dit project draait ook vooral op vrijwilligers. Dubbel mooi is dat. De vzw zoekt en begeleidt die vrijwilligers, die dan samen op pad gaan met mensen die een lus-groep willen starten.”

Meer info vind je op de website van Lus vzw.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant