Nieuws

Gent - Freinetschool De Boomgaard tegen voorjaar 2022 helemaal in het nieuw

Ronny Wolfcarius

Sunday 28

March 2021 04:54

15 kleuters hebben op 18 maart 2021 zelf de eerste stenen gelegd van de nieuwbouw voor De Boomgaard, de oudste freinetschool van Gent. In die nieuwbouw komen de burelen van de school en de buitenschoolse opvang, waardoor in het huidige schoolgebouw 120m² vrij komt voor twee extra klassen.

Daar is Annelies Storms, die als schepen van Facility Management verantwoordelijk is voor de bouwwerken, erg blij mee. “Er komt een passief-nieuwbouw met een minimaal energieverbruik op de plaats waar tot voor kort nog een bouwvallige woning stond. Die werd aangekocht door de Stad om de uitbreiding mogelijk te maken. Bovendien wordt ook het sanitair vernieuwd, én komt er een extra kleedkamer, én een vernieuwde avontuurlijke speelplaats, én een overdekte speelruimte én een fietsenberging. Da’s een geweldig lijstje, de kindjes gaan een prachtige vernieuwde school hebben.”

Door de uitbreiding van de fietsenstalling beschikt de school bovendien over één fietsrek per twee kinderen, extra plaats voor de kinderen die elke dag naar school fietsen.

In het voorjaar van 2022 zou de nieuwbouw klaar zijn. Die kost 1,23 miljoen euro; 362.500 euro daarvan wordt betaald door het Vlaamse Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant