Nieuws

LOKAAL: Gent - Citadelpark wordt vernieuwd: ‘Eerste werken binnen totaalplan’

Ronny Wolfcarius

Wednesday 07

April 2021 12:08

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft onlangs de eerste aanpassingen aan het Citadelpark voorgesteld. “Het wandelpad rond de gebouwen wordt nog dit jaar vernieuwd, er komt onder andere betere verlichting. Ook de oude betonnen vloerplaat naast 't Kuipke (waar vroeger ‘Hal 6’ stond) wordt in september uitgebroken, daar komt groot stuk park bij. Het zijn de eerste kleine werken binnen een totaalplan voor de renovatie van zowel het park als de gebouwen er in.”

Ook het vroegere dierenasiel in het park wordt aangepakt. “Dat is iets voor binnen enkele jaren, daarom hebben we toegestaan dat de vzw Ensemble ondertussen het gebouw en de tuin zal gebruiken voor een sociaal-artistiek project. Een moestuin om je picknickmand te vullen, een repetitieruimte en ontleenplek voor muziekinstrumenten, een kombucha-fabriekje, een bar én een rolstoeltoegankelijk en genderneutraal ecotoilet. Het wordt daar deze zomer al superleuk, echt iets om naar uit te kijken!”

Er zijn vandaag ook grootschalige plannen om de Floraliënhal en het congrescentrum ICC te verbouwen. Die plannen worden binnen de Stad opgevolgd. Astrid laat ondertussen ook onderzoeken of de kiosk al gerestaureerd kan worden in 2021-2022.

Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant