Nieuws

LOKAAL: Opnieuw 4 bijkomende openbare laadpunten voor elektrische auto's

Ronny Wolfcarius

Wednesday 07

April 2021 08:44

Elk voertuig heeft impact op ons leefmilieu. Hoe je het ook draait of keert. 

Studies tonen echter aan dat op dit moment elektrische wagens de meest milieuvriendelijke optie zijn. Ze zorgen op korte termijn voor een betere luchtkwaliteit, minder CO2-uitstoot en minder geluidsoverlast. 

 

Alhoewel elektrische voertuigen in aankoop nog altijd een pak duurder zijn dan andere auto's, toch willen we als gemeente klaar zijn voor de toekomst.  Slim kijken dus naar elektrische voertuigen als duurzaam alternatief. 

Helmut Jaspers, schepen van duurzaamheid (Vooruit-JijMaaktEssen): "Het succes van elektrisch rijden hangt evenwel in grote mate af van de beschikbaarheid van laadpalen. Nadat we eerder al laadpunten plaatsten op de parking van het gemeentehuis en op de parking Molenheide, staat er nu ook een dubbele laadpaal in de Spoorwegstraat aan het station en één op de parking Hemelrijk".

In de toekomst zal er ook bekeken worden om op andere locaties in de verschillende wijken openbare laadpunten voor elektrische auto's te plaatsen.

Naast deze gemeentelijke laadpalen zijn er intussen ook private initiatieven.  Zo plaatsten ook garage Jan Loos onlangs een publiek toegankelijk laadpunt aan hun garage in de Kapelstraat en ook bij Okay kan je je wagen opladen.

Meer informatie over laadpalen en elektrisch rijden vind je op milieuvriendelijkevoertuigen.be.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant